Svijet je pun zanimljivih tradicija i rituala, a jedan od neobičnijih običaja možete doživjeti u Danskoj na 25. rođendan, ako ste solo. Tradicija nalaže da se slavljenika na rođendan velikodušno posipa cimetom od glave do pete, a kako bi se mirisni začin što bolje zalijepio ponekad se koriste i jaja ili obična voda. Ponekad se cimetu dodaje i papar. 

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Huangjuewan - 2 Najkompliciraniji na svijetu Petlja na pet razina: Suludi nadvožnjak na kojem, ako propustite svoj izlaz, možete ostati i čitav dan

Nerijetko se slavljenike veže za ulične lampe, klupu ili stolicu, ali mogu i stajati u oblaku cimeta dok se njihovo društvo sjajno zabavlja. I ne, ne radi se o „kazni“ u kojoj sudjeluju prijatelji i obitelj za to što slavljenik još uvijek nije u braku, nego o još jednoj prilici za zabavu i zaigrane podvale.

Tradicija posipavanja cimetom navodno je stara stotinama godina i potječe iz vremena kada su trgovci začinima putovali iz jednog grada u drugi. Kako nisu imali vremena za ljubav, većinom muškarci, ali i žene, vjenčali bi se kasno ili ostali sami. Kako izgleda „začinska kupka“, odnosno proslava 25. rođendana u Danskoj možete pogledati u videu.