Svijet je pun zanimljivih tradicija i rituala, a jedan od neobičnijih običaja možete doživjeti u Danskoj na 25. rođendan, ako ste solo. Tradicija nalaže da se slavljenika na rođendan velikodušno posipa cimetom od glave do pete, a kako bi se mirisni začin što bolje zalijepio ponekad se koriste i jaja ili obična voda. Ponekad se cimetu dodaje i papar. 

U trendu Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka? Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane

Nerijetko se slavljenike veže za ulične lampe, klupu ili stolicu, ali mogu i stajati u oblaku cimeta dok se njihovo društvo sjajno zabavlja. I ne, ne radi se o „kazni“ u kojoj sudjeluju prijatelji i obitelj za to što slavljenik još uvijek nije u braku, nego o još jednoj prilici za zabavu i zaigrane podvale.

Tradicija posipavanja cimetom navodno je stara stotinama godina i potječe iz vremena kada su trgovci začinima putovali iz jednog grada u drugi. Kako nisu imali vremena za ljubav, većinom muškarci, ali i žene, vjenčali bi se kasno ili ostali sami. Kako izgleda „začinska kupka“, odnosno proslava 25. rođendana u Danskoj možete pogledati u videu.