Kada će biti izgrađena, Bentley's Residences će biti najviša stambena zgrada uz ocean u Sjedinjenim Američkim Državama. Izdizat će se na 62 kata u aveniji Collins u takozvanoj milijarderskoj ulici u Sunny Isles Beachu u južnoj Floridi.

Riječ je o zajedničkom projektu arhitektonske tvrtke Seiger Suarez, graditeljske kompanije Dezer i proizvođača automobila Bentley koji će obuhvaćati više od 200 luksuznih stanova.

Zanimljivost ovog monumentalnog nebodera je posebno dizalo za vozila zahvaljujući kojim će vlasnici moći svoje limene ljubimce parkirati u domu bez obzira na to na kojem katu živjeli.

Prvi stambeni neboder proizvođača automboila Bentley Prvi stambeni neboder proizvođača automboila Bentley (Foto: Profimedia)

Ostakljena garaža na svakom katu nebodera omogućavat će vlasnicima da neprimjetno uđu i izađu iz svojih stanova i automobila bez prevelike pompe. Ovo će posebno odgovarati slavnim osobama koji će na taj način moći izbjeći znatiželjne fotoobjektive paparazzija.

Svaki stan će imati i ograđeni balkon, saunu i vanjski tuš. Unutar nebodera naći će se mjesta i za spa zonu, bazen, teretanu, kino-dvoranu, restoran i bar namijenjen za ljubitelje viskija, kao i zajednički park i vrt.

Neboder Bentley Residences bi trebao biti izgrađen kroz četiri godine, a početna cijena stanova iznosi 4,2 milijuna američkih dolara odnosno oko 30 milijuna kuna. Kako bi trebao izgledati taj neboder, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Visok 435, a širok samo 18 metara: Ovo je najtanji neboder na svijetu Neboder Steinway, New York - 5 Neboder Steinway, New York - 3 Neboder Steinway, New York - 4 +1 Neboder Steinway, New York - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju