Gradi se najveći vodeni tematski park na Bliskom istoku. Spektakularna atrakcija prostirat će se na 337.948 četvornih metara u Qiddiyi u blizini glavnog grada Saudijske Arabije, a bit će podijeljena na devet različitih zona.

Svaka od zona bit će inspirirana životinjama koje obitavaju na tom području, pa će posjetitelji tako moći uživati u svemu, od devine stijene do gujina kanjona.

Vodeni tematski park Qiddiya obuhvaćat će 23 različite vožnje i atrakcije, zanimljive sportske sadržaje, ali i prodajna mjesta koja će nuditi lokalne specijalitete.

Najavljeno je kako će vodeni park graditi tvrtke ALEC Saudi Arabia Engineering & Contracting te El Seif Engineering Contracting do kraja 2024. godine, a da će u gradnju biti utrošeno oko 750 milijuna dolara.

Vodeni park bit će inspiriran životinjama koje obitavaju u Saudijskoj Arabiji Vodeni park bit će inspiriran životinjama koje obitavaju u Saudijskoj Arabiji (Foto: Profimedia)

Park će integrirati nove tehnologije kako bi se smanjila količina potrošene vode. Neke vožnje koristit će čak 75 posto manje vode u odnosu na slične vožnje u tipičnim parkovima u drugim dijelovima svijeta.

Ovo je samo jedan od nekoliko megalomanskih projekta koji se planiraju u Qiddiyi, a sve kako bi ga pretvorili u glavni grad zabave, sporta i umjetnosti u saudijskom kraljevstvu, ali i svijetu.

Kada bude završen, Qiddiya će imati najveći vodeni park na Bliskom istoku, ali ne i svijetu. Tu titulu trenutačno nosi Aquaventure koji se prostire na nevjerojatnih 570.600 četvornih metara površine na otoku Paradise na Bahamima, a koji je tematski povezan s izgubljenim svijetom Atlantide.

"Ludilo" tobogana i vodenih atrakcija: Pogledajte kako izgleda novi aquapark u Dalmaciji Dalmaland - 9 Dalmaland - 6 Dalmaland - 5 +5 Dalmaland - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju