Na popisu najskupljih stvari na svijetu su Ferrari 250 Gran Turismo Omologato (GTO) iz 1963. godine, sat Patek Philippe Grandmaster Chime 6300A-01 i Appleov telefon Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond.

No prvo mjesto uvjerljivo odlazi jahti za 4,47 milijardi eura. History Supreme od tek 30 metara izrađena je za Britanca Stuarta Hughesa, a kupio ju je anonimni malezijski biznismen. Jedinstvena jahta gradila se oko tri godina, a za izradu je potrošeno 100 tisuća kilograma zlata i platine.

Blagovaonica, ograda, sidro… sve je to napravljeno od plemenitih metala, ali zlato i srebro nisu bili dovoljno ekstravagantni: u prostoru za spavanje koristio se meteorit, kao i kost T-rexa.

„Ako je kupoprodajna cijena točna, najvjerojatniji kupac je Robert Kuok, najbogatiji čovjek u Maleziji, s neto vrijednošću od 12,5 milijardi dolara", izvijestio je svojedobno Business Insider.

Iako se fotografije jahte nalaze na službenoj stranici Stuarta Hughesa, priča se da najskuplja jahta na svijetu zapravo ne postoji. Ian Fortey za internetsku stranicu Boat Safe tvrdi upravo to, a kao argumente navodi to da se osim službenih objava od 2011. godine ne mogu naći fotografije jahte (kao da nikada nigdje nije plovila) te da čak niti najbogatiji čovjek na svijetu ne bi dao trećinu bogatstva za jednu jahtu, kakva god ona bila.   

Prosječna plaća 34.000 kuna: 7 stvari koje niste znali o europskom Rio de Janeiru Lugano, Švicarska Lugano, Švicarska +0 Lugano, Švicarska

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju