Jedna od najpoznatijih društvenih igrara na svijetu, Monopoly, dobila je izdanje za samo odrasle pod nazivom Monopoly Board Crawl i službena je igra koje se igra uz piće, ili kako to češće kažemo – "drinking game".

Već na kutiji piše da u ovoj igri "nema novca, nema bankrota, nema prevrtanja ploče", ali kao i u klasičnom Monopolyju cilj je igre skupiti što više nekretnina. Cijene su izražene u broju gutljaja, pa ćete tako kupovati, plaćati najamninu i vraćati dugove - pijući, a Hasbro, proizvođač, odabir pića ostavlja vama.

Zabavna mjesta i neugodni izazovi

Kao i u klasičnom Monopolyju, bacanjem kocke određujete za koliko se polja pomičete po ploči koja sliči "normalnoj" ploči za Monopoly, ali su mjesta na kojima se zaustavljate puno zabavnija – od barova svih vrsta, do plesnih podija, open micova i ostalih mjesta koja su stvorena da se osramotite. Naravno, zatvor je na starom mjestu.

Monopoly Board Crawl - 4 Monopoly Board Crawl - 4 (Foto: Ferrari Agency Press / Profimedia)

Ipak, ne morate piti da osvojite nekretninu – možete je i ukrasti tako da obavite neki od ponuđenih izazova ili odgovorite na, vjerojatno neugodno, pitanje. Istina ili izazov dodaje još jednu zabavnu dimenziju u ovu igru koja je puno brža i dinamičnija od klasičnog Monopolyja i traje samo pola sata jer svaki igrač mora samo jednom obići ploču.

Igru može igrati između 2 i 10 igrača, koji mogu birati između više zlatnih figura, posebno napravljenih za ovo izdanje: patke, kaubojskog šešira, T-Rexa, smješka, ribe, fotoaparata, logorske vatre ili poznatog brkatog šeširdžije iz originalnog Monopolyja.

Iako je igra zamišljena kao "drinking game", konzumacija alkohola nije obavezna za sudjelovanje, a Hasbro igrače poziva da igraju odgovorno. Monopoly Board Crawl pronašli smo na Amazonu za 19,99 dolara.

Za samo 25 eura: Noćenje u dvokatnici s Airbnba koja je pripadala glazbenom geniju Kuća iz Purpurne kiše, Minneapolis, SAD - 1 Kuća iz Purpurne kiše, Minneapolis, SAD - 3 Kuća iz Purpurne kiše, Minneapolis, SAD - 4 +2 Kuća iz Purpurne kiše, Minneapolis, SAD - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju