Ako ste poželjeli kupiti otok, znate da to nije nimalo jednostavan pothvat. Novac na stranu, teško je odabrati samo jedno more ili ocean u kojem ćete partijati barem šest puta u godini i jednu najbližu zračnu luku koja će biti usput baš svima kojima se želite pohvaliti svojim otokom. Da i ne počinjemo o tome kakve sve životinje znaju živjeti po tim otocima i kako pijesak lako zaprlja bijelu ljetnu odjeću.

Rješenje za imućne bi mogao biti Kokomo Ailand, umjetni otok koji je zapravo superjahta, koji možete dovesti i usidriti gdje god poželite. Iako na prvu podsjeća na ušminkanu naftnu platformu, s teškom industrijom Kokomo nema nikakve veze, a iz srca svog umjetnog otoka, zahvaljujući šumama, vodopadima i palubama s pogledom na horizont bez problema ćete mu oprostiti nezgrapnu vanjštinu.

Ovaj plastični raj tvrtke Migaloo već je dostupan je za narudžbu, a cijena mu ovisi o veličini, obliku, unutarnjem uređenju i svim ostalim značajkama koje se mogu prilagoditi osobnim potrebama i ukusu. Standardni Kokomo Ailand dugačak je 117 i širok 78 metara, a dubina gaza mu je između 10 i 20 metara. Ima četiri druge palube s različitim sadržajima.

Na gornjoj palubi otoka nalazi se penthaus, 80 metara iznad mora, a do njega se, naravno, dolazi privatnim dizalom. Dizalo ima staklene stijene da ni na trenutak ne morate propustiti pogled koji se pruža s vašeg plovećeg otoka. Paluba nazvana Jungle Deck poziva vas na uživanje u pod pravim palmama i u fantastičnim okomitim vrtovima, paluba-plaža sadrži bazen i prostor za roštiljanje, a na vrtnoj terasi možete objedovati na otvorenom uz umjetne slapove koji zvuče kao pravi.

Naravno, tu je i Spa Deck, paluba s kozmetičkim salonima, masažnim bazenima i ostalim spa-užicima. Otok ima i dva kluba na plaži, teretanu na plaži, privatnu luku, podvodnu blagovaonicu, kino na otvorenom, spomenuti roštilj, vanjsku pozornicu, palubu za helikopter, garaže i, ako dosad niste impresionirali goste – "stanicu" za hranjenje morskih pasa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju