U Mađarskoj se ne kuca kriglama, piše welovebudapest.com, a dodaje kako se smatra da takav običaj vuče korijene otkako su Austrijanci slavili pobjedu nad Mađarima 1848. godine u Beču, glasno nazdravljajući pivom i zveckajući čašama.

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima

Navodno su nakon toga Mađari rekli da neće nazdravljati pivom još 150 godina, a iako su godine prošle, Mađari i dalje piju pivo u tišini. Ali nazdravit će drugim alkoholnim pićima, poput vina ili pálinke, i pritom će imati širom otvorene oči kako bi bili sigurni da će ostvariti kontakt očima jer nije dosta samo reći: Egészségedre!

"Najvažnije je zapamtiti da ako vam ikada ponude pálinku, morate je popiti. Čak i ako vam je to treća čašica ili ako je domaća i nije baš dobra, svejedno je morate popiti. To vrijedi i za domaće vino domaćina. Srećom, domaća pálinka zapravo može biti odlična. Egészségedre!" savjetuje welovebudapest.com.

Pálinka je mađarska rakija koja zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla, što znači da se može peći samo u Mađarskoj. Dobro je znati da najčešće nije jeftina u restoranima i barovima, pa je ponekad korisno baciti pogled na cjenik prije rundanja.