Crni Ferrari 250 GTE s kožnatom unutrašnjošću koristio se u Rimu kao policijski automobil u periodu od 1963. do 1968. godine.

Štoviše, taj model iz 1962. sudjelovao je u brojnim potjerama za kriminalcima koje su bile česta pojava u glavnom gradu Italije sredinom prošlog stoljeća.

Fiatova tvornica u Torinu - 1 Putovanja Pista na petom katu zgrade po kojoj se svatko želi provozati autom

Policija je dotad vozila pouzdani crni Alfa Romeo 1900s, poznatiji i pod nadimkom Pantera. No s obzirom na to da su kriminalci bili brži, poznati policajac onog vremena Armando Spatafora zatražio je sportski automobil kojim će ih moći dostići.

Odluka je pala na tada novi model Ferrarija, koji je imao V12 motor i mogućnost postizanja brzine od 250 kilometara na sat s brojem šasije 3999. Da bi njime upravljali na odgovarajući način, četvero odabranih policajaca moralo je završiti tečaj brze vožnje u Maranellu.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Palio je i na najvećim hladnoćama: 7 stvari koje treba znati o autu koji je voljela bivša Jugoslavija

Vintage Ferrari dobio je svojih novih 15 minuta slave otkako je tvrtka Girardo & Co iz Milana stavila automobil na prodaju potkraj prošlog mjeseca. Koliko traže za njega, pitate se? Cijena nije poznata javnosti, a otkriva se samo ozbiljnim kupcima koji imaju neograničena financijska sredstva na raspolaganju.

No s obzirom na to da su slični modeli iz ove serije prodavani na aukcijama i za pola milijuna eura, policijski Ferrari ima dosta šanse da postane i najskuplji policijski automobil na svijetu.

Slika nije dostupna Putovanja Bolji od Disneylanda i Legolanda: Ovo je najbolji tematski park na svijetu!

Titula najskupljeg policijskog automobila na svijetu sada pripada Astonu Martinu One-77, koji vozi policija u Dubaiju. Riječ je o iznimno rijetku modelu – napravljeno je svega njih 77 – koji dostiže brzinu od 350 kilometara na sat, a koji se prodavao po cijeni od 2 milijuna dolara.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju