Na najnaseljenijem indonezijskom otoku Javi nalazi se Bogor, poznat i kao „Grad kiše“ te jedan od gradova s najviše grmljavinskih oluja na svijetu. Kiša pada gotovo svaki dan i to najčešće između podneva i 13 sati. U Guinnessovoj knjizi rekorda Bogor je zabilježen kao grad s najviše munja. U jednoj godini munje su se pojavile čak 332 dana.

Između ostalog, razlozi za to su vlažnost zraka i temperatura koje čine najbolje uvjete za pojavu munja. Prosječna vlažnost je 85 posto, a temperatura zraka 25 Celzija. Osim po neobičnom vremenu, Bogor je jedno od najboljim mjesta na Javi za istraživanje lokalne gastronomije.

Čak i stanovnici Jakarte putuju u Bogor kako bi istraživali slasne okuse. Na ulicama grada može se kušati najrazličitiji street food: od primjerice mesnih okruglica u bogatim juhama, rolica punjenih ribom i mesom posluženih na listu banane, ražnjića od piletine i janjetine do ledenih pića od egzotičnog voća.

Jedna od najpopularnijih atrakcija u Bogoru je botanički vrt izgrađen prije otprilike dva stoljeća. Tamo možete pronaći preko 6000 vrsta tropskih biljaka. Samo Botanički vrt svake godine u Bogor privuče više od 60 tisuća turista.

U gradu kiše, munja i predivne prirode možete uživati i u safari parku, iskušati paraglajding ili pak istražiti kompleks cvjetnih vrtova koji je najveći u zemlji. Također možete planinariti, plivati, kampirati, pa čak i jahati, ali u svakom slučaju ako odlučite ondje otputovati, ponesite kabanicu.

Europski Colorado: Impresivni kanjon koji možete obići iznenađujuće laganom stazom Kanjon Rustrel, Francuska - 1 Kanjon Rustrel, Francuska - 7 Kanjon Rustrel, Francuska - 3 +3 Kanjon Rustrel, Francuska - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju