Ružičasta zgrada oko koje se obavija zmaj prizor je kakav možete vidjeti samo na Tajlandu, a odlučite li je posjetiti, ponesite sa sobom odjeću koja dovoljno pokriva kako biste mogli ući unutra. Čudnovata građevina je budistički hram Samphran koji se nalazi oko 40 kilometara od Bangkoka ili sat vremena vožnje.

Samphran turistički vodiči još uvijek nisu toliko popularizirali da vrvi posjetiteljima tako da predstavlja jednu od rijetkih znamenitosti u kojoj možete doživjeti mir i tišinu. Zapadnjaci većinom doznaju za hram zahvaljujući društvenim mrežama, ponajprije Instagramu.

Do hrama se najčešće dolazi taksijem iz centra Bangkoka, a umjesto ulaznice uplaćuje se donacija. Na ulazu se potrebno izuti pa su čarape, uz duge hlače i rukave praktičan rekvizit. Do vrha hrama penje se kroz betonirano zmajevo tijelo za što je potrebno oko deset minuta hodanja koje se nagrađuje prekrasnim pogledom sa 16. kata.

Samphran Samphran (Foto: Getty Images)

Zgrada ima 80 metara, koliko je veliki vjerski vođa Buda imao godina u vrijeme kad je umro. Osim vanjštinom, hram je neobičan i zbog unutrašnjosti koja nije tipično ukrašena i očuvana. Jednostavan i mjestimično „ofucan“ hram vapi za uređenjem, ali mističnog ugođaja i mira mu ne nedostaje, zbog čega je i toliko popularan.

Najviši spomenik na svijetu: Pogledajte nevjerojatnog željeznog čovjeka od 182 metra Željezni čovjek - 3 Željezni čovjek - 4 Željezni čovjek - 1 +0 Željezni čovjek - 2

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju