Austrijska start-up tvrtka Revo Foods izbacila na tržite proizvod jednostavnog imena The Fillet (hrv. Filet). Riječ je proizvodu koji nalikuje na filet lososa, iako nema mnogo veze s tom ribom. Točnije, to je biljna alternativa lososu.

To što je Revo Foods napravio biljnu alternativu ribi i nije neka novina na svjetskom tržištu gdje se svakoga dana pojavljuju inovativni veganski proizvodi. No, rijetki su oni koji se proizvode uz pomoć 3D printera.

Biljna 3D ispisana zamjena za odrezak od lososa ima oko 9 grama proteina na 100 grama proizvoda.

Napravljena je od mikroproteina – proteina dobivenog od gljiva, sadrži svih 9 osnovnih aminokiselina, omega 3 masne kiseline iz biljnih ulja i ulja algi te vitamine A, B2, B3, B6, B12 i D2.

Proizvod se radi uz pomoć 3D printera i potpuno je jestiv Proizvod se radi uz pomoć 3D printera i potpuno je jestiv (Foto: Profimedia)

Proizvođači tvrde da njegov nutricionistički profil nalikuje na komad lososa ulovljenog u divljini.

Fillet izgleda poput komada lososa, tekstura mu je također iznimno slična ovoj ribi, a može se pripremiti onako kako biste i inače spremili klasični losos.

U The Filletu nema šećera, glutena ni kolesterola. Nažalost, nema ga niti na tržištu. Proizvod je rasprodan u svega nekoliko dana otkako se pojavio na policama austrijskih trgovina 14. rujna ove godine.

Pakiranje od 130 grama prodavalo se po cijeni od 6,99 eura. Kada će biti isprintana nova serija pratite na službenim stranicama proizvođača.

Na otocima se fino jede i kad nema mesa i ribe: Prva kuharica hvarske spize za vegetarijance Salata od od pečenih patlidžana, paprike i svježih smokava s melasom od nara i kaparima Naslovnica knjige Vegetarijanska kuharica otoka Hvara Autorica kuharice Dominka Juzbašić vegetarijanka je već 25 godina +0 Prhka pita od kozjeg sira, špinata i dunja

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju