Najviši beskonačni bazen na svijetu, s pogledom od 360 stupnjeva, otvoren je prije dvije godine na 50. katu The Palm Towera u Dubaiju.

Više nas ništa što nikne na emiratskom pijesku ne može iznenaditi, ili nas barem sve manje iznenađuje, ali moramo priznati da je sama pomisao da plivamo 200 metara iznad tla dovoljna da nam se zavrti u glavi.

Da biste posjetili najviši bazen na svijetu, morat ćete rezervirati kartu unaprijed. Možete rezervirati jedan od tri "termina", jutarnji, večernji ili cjelodnevni, a cijena ulaznice košta ovisno o paketu koji plaćate.

Ništa od natikača

Bazen i lounge-zona podijeljeni su u sektore koji se razlikuju po bojama, cijena ulaznice za svaki je sektor drukčija, a najskuplja je ulaznica za opuštajuće cjelodnevno iskustvo VIP Island. Najjeftinija ulaznica na bazen stoji 40 eura.

Aura Skypool dijeli neboder Palm Tower s poznatim hotelom St Regis, koji se prostire na prvih 18 katova, a do bazena se posjetitelji uspinju odvojenim dizalima. Dva kata iznad bazena, na 52. katu otvoren je vidikovac s panoramskim pogledom na Dubai.

Aura Skypool Dubai - 3 Aura Skypool Dubai - 3 (Foto: Shutterstock)

Iz samog bazena, osim gomile mora i neba, također se vide sve najpoznatije znamenitosti Dubaija, od Ain Dubaija do Burj Khalife, naravno i Arapski zaljev i sam otok Palm Jumeirah, na kojemu se i nalazi Palm Tower.

Bazen okružuju terasa s ležaljkama i lounge-bar, a ponuda hrane i pića je, kako se na takvom mjestu i očekuje, vrhunska. Chef Craig Best gostima nudi najrazličitija međunarodna jela s "panazijskim prizvukom", a čitav je jelovnik nadahnut opuštenom atmosferom azijskih obala.

Prostor je vrhunski uređen i opremljen, a bujno zelenilo doista podsjeća na pustinjsku, ali vrlo elegantnu oazu. Zato, kao i uvijek u Emiratima, dobro proučite dress code jer na ovaj bazen ne možete doći u kupaćima i natikačama.

Ali jednom kad ste gore, taman i s onom najjeftinijom ulaznicom, sigurni smo da ćete se isplivati kraljevski, a za fotke koje ćete okinuti – nitko vam neće vjerovati da nisu montaža. Da, tako je dobar pogled.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju