Vidikovci među oblacima, posjet pješčanim dinama i skijanje (na zatvorenom s umjetnim snijegom) dok je vani 40 stupnjeva? Gdje je to sve moguće? Odgovor vjerojatno odmah možete pretpostaviti – u Dubaiju, gradu čuda. I kao da tog luksuza i blještavila nije dosta, već Dubai dobiva i novo čudo arhitekture, kompleks zgrada koje će mamiti poglede još dugo, dugo vremena…

Kompleks zgrada One Za'abeel u Dubaiju koju je zamislila japanska dizajnerska tvrtka Nikken Sekkei – konačno je završen. Najnoviju znamenitost nemoguće je ne primijetiti jer "dočekuje" posjetitelje koji stižu u međunarodnu zračnu luku Dubai. Sastoji se od dva nebodera povezana zatvorenim vodoravnim mostom poznatim kao The Link koji nudi pogled od 360 stupnjeva sa svoje 230 metara duge platforme za promatranje koja "visi" 100 metara u zraku.

Nema čega nema

Dva nebodera zauzimaju ukupnu površinu od 530 tisuća kvadratnih metara te nude i more novih sadržaja. Restorani, trgovine, radni prostori i hoteli privući će nove goste. Luksuzni resorti One&Only predstavili su svoje urbano odmaralište, tako da oni dubokog džepa neće biti neraspoloženi i moći će se odmarati u maksimalnom luksuzu.

Inovativni lifestyle i ugostiteljski brend SIRO također je odabrao ovu lokaciju za svoj prvi hotel. Projekt uključuje i zelenu oazu sa zasjenjenim stazama koje posjetitelje vode do raznolike ponude u vidu parkova, dječjeg igrališta, bazena. Sve u svemu, ovdje su besprijekorno integrirane različite stvari te ne sumnjamo da će sve funkcionirati na najvišem nivou.

Uglavnom, ako tko od vas planira uskoro put Dubaija, svakako nam javite dojmove o zgradi koju nećete moći promašiti.

Duga 93 kilometara! Najveća natkrivena biciklistička staza na svijetu The Loop u Dubaiju tvrtke URB - 4 The Loop u Dubaiju tvrtke URB - 2 The Loop u Dubaiju tvrtke URB - 1 +0 The Loop u Dubaiju tvrtke URB - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju