Arktička sova ime je zanimljivog koncepta plovila koji kombinira funkcije istraživačkog broda s luksuznošću superjahte, a koja stoji čak 72 milijuna funti, odnosno preko 630 milijuna kuna. Osmislio ju je proslavljeni dizajner jahti Steve Kozloff.

Izduženo plovilo dugo 61 metar obuhvaća raskošne kabine s panoramskim pogledom za maksimalno 10 gostiju i šest članova posade. Tu je i spa zona, bazen, dva čamca, dva helikoptera i podmornica za istraživanje oceanskih dubina.

Koncept jahte Drakkar S - 1 Odabrano Kabriolet jahta bez kormilara kojom se može upravljati na daljinu – mobitelom

Arktička sova trebala bi postizati maksimalnu brzinu od 18 čvorova, a pokretali bi je dvostruki hibridni motori Cummins na električni i dizelski pogon. Zamišljeno je i da ima impresivan doseg od čak 6000 nautičkih milja.

Njezin trup je napravljen od čelika s aluminijskom nadogradnjom zbog čega može prolaziti i kroz najizazovnije vode Arktika.

Superjahta Ultra2 - 4 Odabrano Ultra2: Superjahta sa sigurnom sobom koja nudi spas od bilo kakvog napada

Ovaj je brod zasad samo koncept, a hoće li biti napravljen ovisi o potencijalnom naručitelju. Ovo nije brod za tulumarenje na vodi. Naprotiv, Kozloff vjeruje da je idealan za istinske ljubitelje velikog plavetnila, dakako s dubokim džepovima.

Koncept luksuzne jahte i istraživačkog broda Koncept luksuzne jahte i istraživačkog broda (Foto: Profimedia)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju