U nemogućnosti putovanja i kretanja čovjek mora naći neke druge načine da obiđe ono što je planirao. Nakon što smo vas uputili kako pomoću tehnologije prošetati Velikim kanjonom, ali i posjetiti još neka mjesta, uživati u kamerama iz nekih od top-hotela, vrijeme je da se prošećete i kroz neke od najboljih muzeja na planetu...

Britanski muzej, London

Ovaj slavni muzej smješten u središtu Londona pokazat će vam neke važne povijesne ostatke. U njemu je moguće vidjeti slavni kamen iz Rozete, ali i pogledati mumije. Inače, kao i u ostale državne muzeje u Velikoj Britaniji, ulaz je potpuno besplatan, ali dok ne možete u London, nije loša opcija ni prošetati se preko interneta.

Nacionalna umjetnička galerija, Washington

Zahvaljujući Googleu moguće je trenutačno razgledati dvije aktualne izložbe. Jedna se odnosi na američku modu u razdoblju od 1740. do 1895., tako da vas čeka veliki broj razne odjeće iz kolonijalnog, ali i revolucionarnog doba. Druga izložba prikazuje djela nizozemskog baroknog majstora Johana Vermeera, najpoznatijeg po slici "Djevojka s bisernom naušnicom".

Muzej Orsay, Pariz

Iako je Louvre mnogo poznatiji, i ovaj muzej nalazi se na popisu onih koje bi svakako trebalo obići prilikom posjeta glavnom gradu Francuske. U virtualnoj šetnji vidjet ćete djela Moneta, Cezannea, Gauguina i ostalih francuskih majstora koji su stvarali u drugoj polovici 19. i početkom 20. stoljeća.

Van Goghov muzej, Amsterdam

Tko god je obožavatelj ovog tragičnog i za života neshvaćenog slikara, trebao bi iskoristiti ovu priliku i barem virtualnim putem posjetiti njegov muzej. Ovdje se nalazi više od 200 slika, 500 crteža i više od 750 osobnih pisama, tako da će teško bilo koji ljubitelj opusa velikog Vincenta biti razočaran.

Galerija Uffizi, Firenca

Vjerujemo kako će vremena kad možemo ponovno u posjet Firenci doći brzo, a dotad uživajmo u virtualnom obilasku jedne od najpoznatijih svjetskih galerija – Uffizi. Zahvaljujući bogatoj firentinskoj obitelji Medici zgrada u kojoj se nalazi muzej sagrađena je još 1560. godine, a kako je Firenca bila jedno od središta renesanse, ovdje se nalaze i neke od najpoznatijih slika tog doba. Dovoljno je samo spomenuti "Rođenje Venere" Sandra Botticellija...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju