Najpoznatiji hrvatski Englez, mister Paul Bradbury, u novom videu koji je objavio na svom kanalu na YouTubeu progovorio je o 10 stvari koje su ga oduševile na Hvaru nakon što je kupio kuću tamo.

Naime, Paul je kupio kuću u Jelsi dva dana nakon što je prvi put čuo za naš prelijepi otok Hvar, a kako kaže ni dandanas, 20 godina later, ime svojeg škoja ne može pravilno izgovoriti. 

Kako kaže, tek nakon što je ostvario svoju impulzivnu odluku i doselio se na Hvar, shvatio je koji je dragulj otkrio. Kako često najmanje cijenimo ono što je naše i nadohvat nam ruke, dobro je malo stvari pogledati svježim očima i iz druge perspektive te se podsjetiti u kakvoj divoti živimo.

Da te čujemo, Paul...

  1. Hvar ima najstarije javno kazalište u Europi, koje je sagrađeno davne 1612. godine.
  2. Europa je poznata po turizmu, ali grad Hvar osnovao je prvu profesionalnu turističku organizaciju na Starom Kontinentu - Higijeničko društvo Hvar, i to čak 1868. godine.
  3. Hvar, odnosno mjesto Zastražišće, dom je vjerojatno najstarije masline u Hrvatskoj, koja ove godine ima oko 2500 godina.
  4. Hvar ima više kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a od bilo kojeg otoka na svijetu, i to čak šest!
  5. Najveći festival na Hvaru također je našao mjesto na ovoj listi, s to je popularna Puhijada iz Dola.
  6. Hvar je otok vina i može se pohvaliti vrhunskim autohtonim sortama.
  7. Hrvatska je sigurna zemlja, a to vjerojatno ima veze i s Ivanom Vučetićem, genijalcem s Hvara kojeg možemo nazvati ocem identifikacije putem otisaka prstiju, zbog čega su brojni zločinci završili iza rešetaka.
  8. Maslinovo ulje je senzacionalno!
  9. Nevjerojatni festival lavande, koja je neizostavan dio otoka.
  10. Forska liga, vjerojatno jedina nogometna liga nekog otoka u Europi.

Za više zanimljivih detalja poslušajte i pogledajte Paulov video i uživajte u ljepoti otoka Hvara.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju