Zalogajnica Paradajzek u lihtenštajskoj općini Schaan okuplja sve više obožavatelja domaće zagorske kuhinje. Ondje se dolazi na specijalitete koje s ljubavlju priprema Zagorka Rajka Poljkas prema obiteljskim receptima.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Zagorski slow food restoran na TripAdvisorovoj listi najboljih u općini nalazi se na visokom drugom mjestu. Osim hrane pripremljene od domaćih sastojaka koja je, kako kažu, baš kao iz bakina lonca, gostima se sviđaju otvorena kuhinja i umjetnička djela na zidovima o kojima se s Rajkom može bezbrižno popričati.

Paradajzek Paradajzek (Foto: www.paradiseck.li)

Umjetnica i kuharica iz Mihovljana otputovala je u srednjoeuropsku kneževinu jer se zaljubila preko ušiju u umjetnika iz Lihtenštajna, a nakon raznih poslova odlučila je otvoriti restoran. Paradajzek radi pet dana u tjednu za vrijeme ručka. Na jelovniku se nađu štrukle i bučnica, kao i guska s domaćim mlincima, topli kruh i ajngemahtec. Kad ne kuha, Rajka piše poeziju i slika, a najveća joj je inspiracija rodno Zagorje.