Zalogajnica Paradajzek u lihtenštajskoj općini Schaan okuplja sve više obožavatelja domaće zagorske kuhinje. Ondje se dolazi na specijalitete koje s ljubavlju priprema Zagorka Rajka Poljkas prema obiteljskim receptima.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom

Zagorski slow food restoran na TripAdvisorovoj listi najboljih u općini nalazi se na visokom drugom mjestu. Osim hrane pripremljene od domaćih sastojaka koja je, kako kažu, baš kao iz bakina lonca, gostima se sviđaju otvorena kuhinja i umjetnička djela na zidovima o kojima se s Rajkom može bezbrižno popričati.

Paradajzek Paradajzek (Foto: www.paradiseck.li)

Umjetnica i kuharica iz Mihovljana otputovala je u srednjoeuropsku kneževinu jer se zaljubila preko ušiju u umjetnika iz Lihtenštajna, a nakon raznih poslova odlučila je otvoriti restoran. Paradajzek radi pet dana u tjednu za vrijeme ručka. Na jelovniku se nađu štrukle i bučnica, kao i guska s domaćim mlincima, topli kruh i ajngemahtec. Kad ne kuha, Rajka piše poeziju i slika, a najveća joj je inspiracija rodno Zagorje.