Plava ulica u Maroku

Kada gledate kataloge turističkih agencija za ovu predivnu arapsku državu sigurno ste mogli primjetiti fotografije na kojima se nalazi plava ulica. Smještena je u gradu Chofchaouen, a posebna je po tome što je morsko plave boje. Sve je plavo - cesta, zidovi, prozori, vrata. Jednostavno predivno.

Lombard street u Kaliforniji

Već smo prije pisali o ovoj ulici, no ipak - vrijedi ponovnog spomena. Ova ulica u potpunosti se razlikuje od ostalih cesta San Francisca, a poznata je po svojoj savršenoj izvedbi koja najviše dolazi do izražaja noći.

Las Vegas Strip u Las Vegasu

Zamislite vožnju ulicom koju obasjava na milijune malih lampica. Svijetla luksuza i glamura u Las Vegasu najviše dolaze do izražaja upravo na ovoj ulici koja vas poziva da se zaustavite i posjetite jedan od brojnih restorana i casina.

Ulica visećih kišobrana u Portugalu

Iako ovi kišobrani nisu postavljeni uvijek, ukoliko za vrijeme festivala Agitagueda art posjetite Aguedu možete doživjeti nezaboravno iskustvo - gotovo kao na ovogodišnjem čakovečkom porcijunkulovom kada je grad preplavilo preko 1500 kišobrana. Obavezno napravite jedan selfie.

Cracked Stones Street, Nizozemska

Ova se ulica nalazi u urbanoj zoni Enschede, a zapravo se zove Roombeek. Ulica dobiva svoje ime prema instalaciji koja je postavljena na području kvarta. Nasumične krhotine kamena postavljene su u znak nasumičnosti prirode i na sjećanje na 2000. kada je vatromet djelomično uništio ulicu
.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju