´Danas nam se kao počasna članica žirija pridružuje, ja mislim najbolja slastičarka u Hrvatskoj. Molim vas pozdravimo svi šeficu slastica Petru Jelenić!´, najavit će Radovan voditeljicu slastičarnice ´Mak na konac´.

Petra će sama po sebi biti iznenađenje za kandidate, ali tu priči neće biti kraj. Poput prave gošće, ova vrhunska slastičarka ´u goste´ neće doći praznih ruku. ´Ja sam vam došla malo ´začiniti´ vaš izazov s jednim začinom koji se zove tonka´, otkrit će o kakvom se poklonu radi.

´Što je tonka?´, pitat će se Nives i neće biti jedina. ´To je ime, to je životinja?´, i Irini će ova namirnica biti nepoznata, dok se Emilija s tonkom susrela ranije, u svojoj kuhinji. Petra će kandidatima pojasniti sve o namirnici zanimljivog imena te načinima na koje je mogu koristiti. Zadatak celebrity kandidata bit će ukomponirati tonku u svoje jelo, a nova epizoda, osim opjevanih stihova o ovoj namirnici, donosi i odgovor na pitanje kome će to najbolje poći za rukom, a kome će slastice ´prisjesti´.

LUKA SE POSJEKAO, A NIVES GOTOVO ZAPALILA KUHINJU
Primamljivo finale u najpoznatijoj reality kuhinji je sve bliže, a igra sve napetija, što pokazuju i izvanredne situacije za vrijeme kuhanja. Tako je Nives u novoj epizodi iznenadio veliki plamen iz njezine tave, dok se Luka posjekao.

Nives se odlučila za flambiranje naranče, što joj je u jednom trenutku izmaknulo kontroli kad je ih njezine tave suknuo plamen. ´Znala sam flambirati neke umake i to doma dosta smiješno izgleda. Uvijek se bojim, s upaljačem flambiram i uvijek ima isto tako nepredvidivih situacija kad onako na ´doma - katastrofi´´, komentirala je spisateljica koja se spretno izvukla iz novonastale situacije.

Luku pak posjekotina nije spriječila u nastojanju da napravi što ukusniji desert pa je samo u šali komentirao: ´Tako sam se iznervirao da je to bilo ludilo! I onda sam se posjekao! Dobro je, na mlado je, na mlado je!´. Isprao je posjekotinu, zamotao ju je i kao pravi kuhar – nastavio dalje.

<embed src="http://dnevnik.hr/bin/player/embed.php/O9AlChb2FRSnEJtVqHWQy/OAUmMuKFrABw9WxUhENtI=" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="376" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed>
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju