Panda je jedna od onih životinja koji će neki od nas vidjeti samo na fotografijama. Na svijetu ih ukupno živi nešto manje od 2000, dok ih je tek 300 u rezervatima i drugim zatvorenim područjima diljem svijeta. No, to nas ne bi trebalo obeshrabriti, jer svake godine nekoliko sretnika ima prilike družiti se s pandom osobno u Istraživačkom centru Giant Panda Breeding u Chengdu, u Kini.

Cijena za ovo druženje s pandom nije mala, te iznosi šest znamenkasti broj (USD) po osobi! Ovo je nešto što si samo bogati mogu priuštiti, i to pod organizacijom turističke agencije Remote Lands, koja jednom na godinu odabere nekoliko sretnika za druženje.

Jednom kad uđu u prostor s pandama, slijedi trening sa zaposlenicima centra koji ih tada uče o sigurnoj interakciji sa životinjom. Poznato je da pande i nisu baš druželjubive, tako posjetitelji imaju prilike hraniti ih preko rešetaka i to s njihovom omiljenom poslasticom, bambusovim štapićem.
Kako je bambus biljka koja gotovo i nema kalorija, panda izgledaju kao da jedu konstantno, što znači da mogu napraviti i nered. Kao dio cjelokupnog iskustva, sretni posjetitelji imaju priliku i polijevati životinje te za njima čistiti njihov nered.
Zanimljivo je da odrasla panda može dosegnuti 150 kilograma, te visinu od preko 1,80cm. To je veličina jednog povećeg čovjeka, a kako nisu druželjubive, pande se smatraju opasnim životnijima po zdravlje čovjeka.

Ako vas zanima više informacija o druženju s pandama i imate novac s kojim bi to druženje platili, pošaljite mail na info@remoteislands.com za detaljnije informacije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju