Svega 40 kilometara od Zagreba, a nekih 5 od autoceste Zagreb – Macelj, smjestilo se jedno idilično izletište, onakvo u kojem zaista možete odmoriti dušu i umiriti um. Turističko selo Vuglec breg, nastalo na temeljima starog zagorskog zaseoka "Vugleci".

Ovdje će vas sve vratiti u prošlost jer se njeguje tradicija koja je postojala u selima Hrvatskog zagorja, koja je do prije 50-ak godina još aktivno postojala u životima mještana. Obitelj Vuglec tu je tradiciju htjela ostaviti na životu, pa je imanje posvetila upravo tome.

Turističko selo Vuglec breg prostire se na preko 12 hektara površine, a njegov vrh na 300 je metara visine. Pogled koji se pruža s njega upravo je ono što treba za odmor u prirodi, pogled na zelenilo, vinograde, kuće, kleti i crkvice.

Osim pogleda, ovdje možete štošta raditi. Za smještaj je uređeno nekoliko autohtonih zagorskih kuća, a stara gospodarska zgrada pretvorena je u restoran, vinski podrum i dvoranu za seminare.

Naravno, tu je i vinograd, uz koji se nalazi i sjenica za roštilj, krušna peć i ljetna terasa. Na drugoj je strani imanja štala za konje, jezerce, igrališta s umjetnom na travom i rasvjetom na kojima možete zaigrati tenis, mali nogomet, badminton ili odbojku te dječje igralište i staze za šetnju.

Ako ste došli kako biste uživali u finoj kapljici, imate sreću. Vinarija ovdje postoji već 14 godina, a više od 16 tisuća trsova posađeno je na hektaru površine. Degustirati možete pjenušce proizvedene klasičnom šampanjskom metodom, vina poput chardonnaya, rajnskog rizlinga, graševine, sauvignona, žutog muškata, silvanca, crnog pinota, frankovke, cabernet sauvignona...

Restoran je originalno uređen u zagorskom stilu s otvorenim kaminom i terasom sa slamnatim krovom. U kuhinji se poslužuju stari recepti bakinih jela. Uz njega je i Bar Pelnica u kojem se, osim Vuglecovih vina, nude i domaće rakije, koje domaćini također sami spravljaju.

Za smještaj na raspolaganju su obnovljene stare zagorske kuće, koje su svoja imena dobila po nekadašnjim vlasnicima; Lac, Mica, Dragec, Imbra i Jana. Ukupno 34 kreveta raspoređena su u 8 dvokrevetnih soba i 3 apartmana.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju