Festival do festivala, kamo god da se okrenemo svugdje se održava neki festival. A najgore od svega svio oni vuku skoro na jedno te isto. Mnoštvo hrane i pokoji koncert i to je to. No zato je tu Crno Jaje koje ove godine organizira 1. Vlaška Street Fest.

Vlaška Street Fest je svojevrsni omaž, zahvala svim njihovim partnerima i koji svoje ponude oglašavaju preko portala za grupnu kupovinu, a koji su smješteni ili djeluju na području Vlaške ulice u Zagrebu. Vlaška ulica jedan je od najstarijih ulica u Zagrebu, a najpoznatija je po mnogobrojnim trgovcima i obrtnicima. Stoga je i stekla nadimak 'Ulica trgovaca i obrtnika'.

U dobra stara vremena ovdje je bilo smješteno 38 krznara, 27 postolara, 22 čizmara, 21 krojač i čak 6 mesara. S obzirom na dužinu ulice poprilično impresivan broj obrtnika. No kako su se vremena mijenjala tako je i Vlaška ulica gubila polako na svojoj važnosti, a dobar dio obrtnika preselio je ili ugasio svoje radnje. Ostali su oni najuporniji. I njima u čast odvija se Vlaška Street Fest.

Vlaška Street Fest traje od 01. do 07.09.2016. i ako prošećete ulicom nećete naići na mnogobrojne ulične zabavljače i mnoštvo drugih sadržaja. Naići ćete na trgovine i obrte koji su tu i nude svoje usluge i proizvode. No ako posjetite web stranicu Crnog Jaja naići ćete na mnoštvo primamljivih akcija stanovnika Vlaške, koje su prilagođene posebno za Vlaška Street Fest.

A ponuda je zaista šarolika. Tako nećete biti gladni. Dovoljno je da kupite kupon i posjetite 'Wok by Matija' koji će za vas pripremiti veliku porciju Teryaki woka i sok od bazge. Zdrava kombinacija okusa, mirisa i boja sastavni su dio svakog recepta pripremljenog po vlastitoj recepturi. No, nije ovo tipična kineska kuhinja jer jedina poveznica s njom je ta što se jela spremaju u woku.
Nakon dobrog woka potrebno je tijelo i dušu nagraditi vrhunskim irskim whiskeyem. Zato je tu Vom Fass koji vam donosi Telling's Irski Single Grain Whiskey. Ovaj whiskey karakterističan je po svojoj mekoći, starosti od 5 godina, prekrasnoj aromi, mirisu i karakteru – usitinu savršen. Uz whiskey ekipa Vom Fassa za vas je pripremila i nekoliko vrsta prirodnih ulja, octa i gusti sok o dunje.

Iako se ljeto polako bliži svojem kraju to ne znači da neće biti sunčanih dana. A nema ništa goreg kada se usred sunčanog dana nađete bez sunčanih naočala. Zato je optika JO-JO za vas pripremila voucher od 400,00 kn po jako pristupačnoj cijeni.

Za sve dame, ali i pokojeg muškarca, kozmetički salon Landerm osigurao je bogati paket njege lica. Blitz osvježenje, piling, hijaluron, maska, masaža ili mikro dermoabrazija, vitaminska ampula, hijaluronska maska i masaža lica. U Landermu znaju koje kvalitete kozmetički salon treba imati. To su stručnost, kvaliteta usluge i preparata te ugođaj prostora, a to je upravo ono što oni pružaju.
Nakon kozmetičkog tretmana, svaka prava cura ogladni. Tu uskaće 'Kuća pršuta, vina, sira i maslina' koja je pripremila paket za dvije osobe koji uključuje 2 čaše vina po izboru i 2 tapasa pršut i sir. Posve dovoljno za opuštanje nakon uljepšavanja.

Kako dolazi malo hladnije vrijeme, a time i više stiskanja u krevetu, u Vlaška Street Fest uključio se i Sexy shop Izazov koji vam nudi mnoštvo zanimljivih igračaka kojima možete začiniti duge jesenske noći.

Svi ljubitelji putovanja isto tako dolaze na svoje. Elisa Tours vodi van na nekoliko jednodnevnih ili dvodnevnih izleta u bliske nam destinacije. Budimpešta, Graz ili Beograd. Na vama je samo da odaberete destinaciju, skupite društvo i dobro se zabavite u pratnji vodiča.

To je sve za ovogodišnji Vlaška Street Fest. Iduće godine očekuje nas puno više pogodnosti ali i iznenađenja koja vam nećemo sada otkriti.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju