Proslaviti rođendan ili se vjenčati u dvorcu za obične je smrtnike najčešće ideja koju je nemoguće realizirati, no postoji jedno malo selo u Italiji u kojem je ovo zapravo – moguće, i to bez dizanja kredita kojeg biste poslije otplaćivali godinama.

Roccascalegna je selo u provinciju Chieti koja je dio regije Abruzzo. Selo je malo, nastanjuje ga 1200 duša, no može se pohvaliti dvorcem, koji datira iz srednjeg vijeka. Poznat je po nazivu „dvorac u oblacima“ s obzirom da se nalazi na samoj stijeni, a iz njega pogled puca na udolinu koja se proteže od Apenina pa sve do Jadrana.

Roccascalegna - 2 Roccascalegna - 2 (Foto: Getty Images)

Zbog svog položaja, dvorac je korišten i u filmske svrhe, pa je tako ovdje 2015. snimljen film „Tale of Tales“, u kojem glavne uloge igraju Salma Hayek i Vincent Cassel.

Danas, načelnik mjesta nudi dvorac za organiziranje privatnih ceremonija, i to po cijeni od samo 100 eura. Dvorac može ugostiti vjenčanja, ali i proslave rođendana, a može se unajmiti i osoblje, ali i kuhari koji će za tu prigodu pripremiti razne regionalne specijalitete.

Inicijativa, kako je to sam načelnik objasnio, dolazi iz želje da selo „stavi na mapu“, tj. na radar ljudi koji traže jedinstvena iskustva i pritom žele iskusiti nešto novo. Predivna arhitektura nije jedina stvar koju dvorac može ponuditi, jer se dobro zna kako svaki pravi dvorac mora imati i – duha.

Baš jedan živi ovdje, a prema pričama lokalaca, radi se o plemiću iz 17. stoljeća. Stoga, ako želite upoznati gospodina i doživjeti nešto sasvim novo, posjetite ovu stranicu i pripremite se bar na kratko okusiti život na dvoru.

Veliko otkriće: Znanstvenici tvrde da su pronašli osmo svjetsko čudo Rotomahana Rotomahana - 3 Rotomahana - 2 +1 Rotomahana - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju