Ovogodišnja turistička sezone na Krku odnedavna je oplemenjena novim smještajnim kapacitetom visoke kategorije za imućnije goste. Riječ je o rekonstruiranoj starinskoj plemićkom kućom Villa Storia, koja se smjestila u mjestu Dobrinj, a iza koje stoji mlada hrvatska poduzetnica Ana Buljan.

Vila ima 286 četvornih metara unutarnjeg prostora te 700 četvornih metara okoliša. Prostor je podijeljen je tri etaže, a podrumski dio sadrži unutarnji bazen, saunu i prostor za odmor te mjesto za kušanje petstotinjak različitih vrsta vina.

Prvi kat prožet je velikim i otvorenim dnevnim boravkom, a zahvaljujući brojnim prozorima, igra svjetlosti pokazuje svu raskoš ove vile već na prvi pogled. Dakako, tu su i četiri spavaće sobe koje nude maksimalnu udobnost.

'Nastojala sam ne mijenjati sve što se nije moralo mijenjati. Namještaj sam samo popravila, ali ne i modernizirala - ormare, kredence, kamin,' pojašnjava Ana Buljan koja je u revitalizaciju starog dobrinskog vlastelinstva uložila više od milijun eura.

Vlasnica je vodila računa da eksterijer budu nenametljivo uronjen u predivni šumovito bregoviti pejzaž Dobrinja, s kojeg puca neometani pogled na more do kojeg je potrebno tek deset minuta hoda.

Noćenje u Villi Storiji stoji od 550 do 650 eura na noć ovisno o dobu godine, a više o tome možete saznati na službenim stranicama ovog luksuznog smještaja.

Zavirite u fotogaleriju i pogledajte kako izgleda Villa Storia koja se smjestila na sjevernom dijelu otoka Krka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju