Lokacija, lokacija i lokacija važan je uvjet za bezbrižan odmor na novoj destinaciji, i to osobito zimi kad nam je topla baza u kojoj se možemo ugrijati toplim tušem ili vrućim čajem i više nego potrebna. Osim toga, kad uračunate vrijeme i novac potrošeno na putovanje, vrijedi odabrati apartman do kojeg se nećete voziti satima.

Mali stan Mali stan (Foto: Airbnb)

Malen, ali sladak

U samom srcu Budimpešte nalazi se mali stan za četvero koji je idealan za sve one koji na putovanjima koriste apartman samo za spavanje, tuširanje i brzinsku večeru. Metro se nalazi na tri minute, a do važnijih znamenitosti lako se dolazi pješice. Restorani i kafići nalaze se na deset minuta pješice. Smještaj u centru bez gnjavaže oko buke platit ćete oko 123 kune.

Plavi studio Plavi studio (Foto: Airbnb)

Smještaj za partijanere 

Plavi Studio u Židovskoj četvrti idealan je za one koji živnu noću. Ondje se nalaze tzv. ruin pubovi - pubovi u ruševinama, odnosno napuštenim zgradama s dobrom glazbom i pristupačnim pićima. Na nekoliko su koraka i odlični restorani, bilo tradicionalni ili eklektični. U Plavi studio moderno je uređen apartman na prvom katu u koji stane troje ljudi. Prozori su okrenuti unutarnjem dvorištu, pa ne dopire buka s ulice. Cijena se kreće od 143 kune za noć.

Budimpešta - 14 Budimpešta - 14 (Foto: Airbnb)  

Hipsterski raj 

Još jedan moderni stan u Židovskoj četvrti nalazi se nadohvat znamenitostima i zabavi. Opremljena kuhinja, udoban krevet i luksuzni dizajn razlozi su zbog kojih studio skuplja pozitivne kritike na Airbnbu. Oni koji su odsjeli kod Kati zadovoljni su omjerom cijene i kvalitete, a visoke ocjene stan duguje i tome što je izrazito čist te aparatu koji radi izvrsnu kavu. Cijena po noćenju kreće se od 194 kune.

Budimpešta - 11 Budimpešta - 11 (Foto: Airbnb)

Kod Alexa 

U centru centra nalazi se Zeleni dom, stan okružen znamenitostima i brojnim restoranima. Domaćin Alex tvrdi kako je krevet udoban, a kuhinja odlično opremljena. Tržnica se nalazi na 5 minuta pješice, a do Dunava je potrebno tek pola minute. Najpoznatija ulica u centru – Vaci – nalazi se na 2 minute. Idealna je za šoping, a ondje se nalaze i brojni kafići. Noć ćete platiti oko 192 kune.

Budimpešta - 12 Budimpešta - 12 (Foto: Airbnb)

Dvije terase 

Udoban stan od 55 četvornih metara za 4 osobe ima 2 prostrane terase s kojih je promatranje zalaska sunca osobit doživljaj. Velika kada, aparat za espreso, dobri zvučnici, kao i lokacija razlozi su zbog kojih se gosti vraćaju u Lisin stan. Stan se nalazi u tihoj ulici između dva trga s kojih se lako pronalazi prijevoz za bilo koji dio grada. Do židovske četvrti potrebno je deset minuta, a na upola toliko je trgovina koja radi non-stop. Cijena noćenja kreće se od 305 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju