Ako ste jedni od onih koji se visine boje i na televiziji, možda bolje da preskočite ovaj snimak. No, ako volte avanture a visina vam predstavlja adrenalin, stisnite play i uživajte!

Mladi par, Flaviu Cernescu i njegova djevojka Ena, očito spadaju u ovu drugu skupinu, kojoj visina i penjanje do „neba“ predstavljaju avanturu i izazov. Naime, oni su se popeli na 365 metara visoki dimnjak u Sloveniji, pritom ne koristeći nikakvu zaštitnu opremu! Napomenimo kako je riječ o najvišem dimnjaku u Europi.

Dimnjak je inače dio elektrane Trbovlje, a da bi došli do vrha, par je krenuo najprije unutarnjim, zatim vanjskim skalama, ali pravi je izazov uslijedio na samom vrhu dimnjaka, kad su se po njemu prošetali. Naravno, sve to bez ikakve opreme, što znači kako je ovaj pothvat, uz najmanju grešku, mogao završiti kobno. Također, čak nije bila potrebna ni njihova pogreška, već manji nalet vjetra, ali Flaviu i Ena očito su čvrsto odlučili prošetati dimnjakom.

Elektrana Trbovlje sagrađena je šezdesetih godina, a od 2014. više nije u funkciji. Titulu najvišeg dimnjaka na svijetu nosi dimnjak koji se nalazi u sklopu elektrane GRES 2 u Kazahstanu, a visok je 419,7 metara.

Tko zna, ishode li potrebne dozvole, možda je on sljedeće odredište ovog neustrašivog para.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju