Jubilarni, deseti NSP i ove će godine, pored promotivne i ocjenjivačke komponente imati revijalni i edukativni karakter. Proizvođačima će biti omogućeno predstavljanje proizvoda za dane Alke, koja se u Sinju tradicionalno obilježava prvi vikend u mjesecu kolovozu. A kako je ove godine tristoti jubilej, koji će u Sinj privući brojne posjetitelje, promocija će se vršiti i izvan granica RH.

U sklopu Sajma planira se održati ocjenjivanje kvalitete i specifičnosti pršuta pojedinih proizvođača za čiju potrebu će se oformiti komisija sastavljena od renomiranih stručnjaka i znanstvenika.


Na Sajmu se očekuje sudjelovanje vodećih proizvođača pršuta i suhomesnatih proizvoda s područja RH, obiteljska poljoprivredna gospodarstva – proizvođači pršuta, proizvođača slavonske šunke, regionalne mesne industrije, predstavnike udruga proizvođača, individualne proizvođače, vodeće proizvođače ”Istarskog pršuta i Drniškog pršuta”, goste iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, predstavnike Udruga uzgajivača svinja, regionalna obiteljska gospodarstva koja se bave uzgojem svinja, predstavnike vodećih trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja...

Ako ste ljubitelj suhog, slanog, dimljenog i općenito - mesa, nadamo se da ćemo se i sresti u Sinju! Bon apetit!

Više detalja na ovom linku!
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju