Domaći kečap

Sastojci:

1 žlica maslinovog ulja

½ šalice luka (na kockice)

3 češnja češnjaka (usitnjenog)

2 žlice svježeg timijana

2 šalice rajčica (nasjeckanih)

3 žlice šećera

3 žlice jabučnog octa

1 lovorov list

¼ žlice senfa

Prstohvat papra

Sol (po želji)

Priprema:

1. U srednje velikom loncu zagrijte ulje na srednju temperaturu. Dodajte luk i češnjak i miješajte dok luk ne postane staklen (proziran), otprilike 3 – 4 minute.

2. Dodajte preostale sastojke i pojačajte vatru dok sve ne zavri. Zatim smanjite vatru i pustite da kečap kuha dok ne postane gust, za što će vam trebati 30 – 40 minuta.

3. Stavite kečap u blender na 10 – 15 sekundi ili ga usitnite štapnim mikserom. Nakon toga ga ohladite i spremite do upotrebe.

>> Uradi sam i uštedi: Za 5 minuta do najfinijeg humusa

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju