Želite li se odmoriti od svakodnevnice, pobjegnite u prirodu. Po mogućnosti odaberite smještaj s lošim mobilnim signalom, bez Wi-Fija, televizije i drugih povlastica modernog svijeta. Upravo takav odmor nudi koliba na otoku Båtholmen u arhipelagu Hvaler na jugozapadu Norveške.

Riječ je o jedinoj kući na privatnom otoku veličine 10.000 četvornih metara u vlasništvu Cecilie i Eivinda, koja je namijenjena za smještaj maksimalno pet osoba, a nalazi se u općini s najviše sunčanih sati u Norveškoj.

Kućica nema vode i struje, no postavljena je solarna ploča koja daje dovoljno energije za punjenje jednog mobitela ili tableta. Vlasnici preporučuju da se radije iskopčate i poslužite knjigama ili društvenim igrama na ploči koje su dostupne u kući.

Sve potrepštine, uključujući i vodu za piće, možete nabaviti u lokalnoj trgovini, a na raspolaganju vam je brod za kretanje po arhipelagu. Za privilegiju spavanja na privatnom otoku trebat ćete izdvojiti od 1452 kune po osobi i noćenju, ovisno o doba godine u kojem dolazite.

Kako izgleda kada ste kralj vlastitog kraljevstva, odnosno privatnog otoka, pogledajte u našoj fotogaleriji. Jedna od najfotografiranijih norveških kuća za najam preko Airbnba Jedna od najfotografiranijih norveških kuća za najam preko Airbnba (Foto: Airbnb)

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju