Slikanje savršenog selfieja na godišnjem odmoru nije uvijek lagan zadatak, posebno kad je riječ o poznatom spomeniku kao što je rimska Fontana di Trevi. Štoviše, sudeći prema vijestima iz Italije, traženje pozicije za selfie može lako dovesti i do fizičkog obračuna!

Naime, prošli tjedan dvije turistkinje silno su htjele naći što bolju poziciju za selfie pred vjerojatno najslavnijom svjetskom fontanom. 19-godišnja Nizozemka i 44-godišnja Amerikanka počele su žustro raspravljati, što je ubrzo preraslo u otvoreno vrijeđanje, da bi cijela stvar završila šamarima i šakama u kojima su sudjelovali i članovi Nizozemkine i Amerikankine obitelji!

 

Epilog – osam policajaca moralo je intervenirati kako bi rastavilo ukupno osam sukobljenih ljudi, uključujući dvoje sedamnaestogodišnjih Amerikanaca i trinaestogodišnju sestru nizozemske turistkinje. Recimo i da su na intervenciju prvo izašla dva policajca, ali nisu uspjeli obuzdati „selfie rulju“, pa ih je naknadno stiglo još šest.

Cijela grupa potom je privedena u najbližu policijsku postaju, gdje su optužene za napade i opasno ponašanje. Srećom, ili bolje reći čudom, nitko nije ozbiljnije ozlijeđen, već su kao tragovi ostali samo ogrebotine i masnice.

Fontana di Trevi - 2 Fontana di Trevi - 2 (Foto: Guliver / Coverimages)

Stoga, ako vas put nanese u Rim, pripazite kad želite opaliti selfie kraj fontane Trevi jer, očito, to se mjesto u času može pretvoriti u ratnu zonu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju