Sastojci:

1 kg tripica
2 kg teleće koljenice
120 g pancete Podravka
200 g mrkve
100 g korijena celera
4 češnja češnjaka
150 g luka
Malo muškatnog oraščića
3 klinčića
Malo šafrana
Grančica timijana
½ vezice peršina
1 Fant za gulaš i paprikaš
List lovora

Priprema:

Stavite teleću koljenicu skuhati do pola i blanširajte fileke. Zatim očistite i narežite i luk, mrkvu i korijen celera te pancetu koju trebate narezati na kraće rezance. Meso odvojite od kosti i narežite na manje komade, a blanširane fileke procijedite.

Fileke mi volimo! http://punkufer.dnevnik.hr/clanak/hrana/gdje-jesti/najbolja-hrvatska-marenda-4-spek-fileki-dobar-tek-vs-blato---348727.html

Na dno posude posložite kosti od koljenice, nastavite sa lukom, češnjakom, pancetom, mrkvom i korijenom celera. Zatim stavite meso, dodajte fileke, a u temeljac u kojem se kuhala koljenica dodajte Fant za gulaš i paprikaš, dobro promiješajte pa prelijte sve sastojke. Od začina dodajte klinčić, muškatni oraščić i malo šafrana. Kuhajte dok umak ne postane gust i svi sastojci kuhani do kraja.

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju