Stranica koja već godinama putnicima pomaže brojnim savjetima vezanim uz hotele i restorane, otišla je korak dalje. Naime, od prošle godine putem Tripadvisora korisnici mogu ocijeniti i avionske kompanije, pa je tako, temeljem korisničkih iskustava, Tripadvisor prije nekoliko dana proglasio najbolju!

I po izboru Tripadvisora, na vrhu nema iznenađenja. Naime, najboljom je proglašena kompanija Emirates, koja redovno osvaja nagrade za najbolju "leteću družinu" svijeta. Drugo mjesto zauzela je kompanija Singapore Airlines, a s obzirom kako znamo da u Singapuru drže do reda i rada to nas i nije pretjerano začudilo.



Ipak, treće mjesto je iznenađenje, jer je njega po izboru korisnika Tripadvisora zauzela brazilska kompanija Azul. Riječ je o kompaniji staroj tek devet godina koja nudi niskobudžetne letove, a trenutno povezuje 105 gradova. No, izuzev tri linije, Azulom možete letjeti jedino u Južnoj Americi. U prvih deset našle su se još dvije kompanije gdje su karte i više nego povoljne, američka JetBlue i tajlandska Thai Smile.

Zanimljivo je da prema mišljenjima korisnika u prvih deset mjesto nije zaslužio niti jedan europski avioprijevoznik. Ipak, što se tiče odabira najboljeg u Europi, iznenađujuće se na prvom mjestu našao ruski Aeroflot, ostavivši iza sebe gigante kao što su Turkish Airlines, KLM, Lufthansa...



Naime, Aeroflot je posljednjih godina mnogo uložio u avione i promidžbu, a to se očito isplatilo, jer osim što ga turisti doživljavaju kao najbolju europsku aviokompaniju, riječ je svakako i o jednoj od najsigurnijih aviokompanija na svijetu.

Što se tiče europskih kompanija koje nude niskobudžetne letove, najboljom je proglašena britanska tvrtka Jet2.com. Zanimljivo je kako u prvih deset nema razvikanih Ryanaira i easyJeta...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju