Ekplodirajući omlet omurice japanski je hit- način pripreme jaja, koje se poslužuje na prženoj riži s piletinom.

Ime je dobilo jer je omlet izvana dobro pečen, a iznutra mekan, pa kad se prereže, izgleda kao da je eksplodirao na vašem tanjuru.

Jaja se miješaju na vrućoj tavi tek 60 sekundi, a potom se oblikuju uz pomoć ovih štapića u pahuljasti jastučić.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Važno je napomenuti da Japanci ne jedu samo štapićima, već njima i kuhaju, jer je riječ o fleksibilnijem kuhanjskom pomagalu od klasične kuhače.

Jedno od mjesta na kojima je omurice postao hit-jelo je Bar Mogi u New Yorku, gdje se prerezuje tek kad dođe na stol gosta, a potom prelijeva s domaćim umakom. Kako to zapravo izgleda, pogledajte u videu Insider Fooda.