Drugu godinu za redom, na najprestižnijem svjetskom vinskom natjecanju, Decanter World Wine Awards 2017, Teran dominira među hrvatskim crvenim vinima!

Braća Benvenuti, nastavljaju pozicionirati Istru kao jednu od najpoželjnijih svjetskih vinskih destinacija. Najbolje hrvatsko crveno vino, prema mišljenju međunarodnih stručnjaka, sommeliera i master of wine-a, je Benevnuti Teran iz 2013!



Platinasta medalja Decanterovog prestižnog natjecanja, dodijeljena je spektakularnom istarskom Teranu. Benvenuti Teran 2013. čokoladno je zavodljiv, direktno voćan s dominantnim sočnim višnjama, gust i koncentriran eksplodira na nepcu s iznimno dugim afterom, na kojem ćete osjetiti začinsku notu. Nimalo težak pritom, kiseline koje prirodno posjeduje teran kao sorta ovdje igraju ključnu ulogu u iznimnom blanasu i ravnoteži kojeg braća Benvenuti iz Kaldira postižu u vinu. U boci će se razvijati godinama, a već je sada takav užitak ispijati ga.



Ovim priznanjem, Teran se nesumnljivo postavlja kao jedno od najboljih hrvatskih crvenih vina po mišljenju svjetske publike. S obzirom na nedavne sukobe sa susjednom Slovenijom, po pitanju zabrane istarskim vinarima da svoja vina nazivaju po sorti od koje se rade – ovo je priznanje, još značajnije.

Vinariji Benvenuti pripale su i medalje za svježu Malvaziju 2016, te novu crvenu kupažu Caldierosso 2015. čime se postavljaju kao jedna od najuspješnijih istarskih vinarija, ne samo na ovom natjecanju.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju