Londonska podzemna
Posjetiti London, a da ne isprobate užitak vožnje u podzemnoj, je isto kao da niste bili u Londonu. No imajte na umu da je tu ručku, za koju se vi držite, prije vas držalo tisuće drugih, a da je nitko nakon toga nije obrisao. Vlažne maramice uvijek sa sobom!

Zabavni park Disney, Florida
Nema ništa zabavnije od vožnje u vlaku smrti koji ide brže od vašeg oca na vikendicu. I opet, istu tu ručku diralo je stotine ljudi prije vas, i ne samo ruku...

CBGB, New York
Ovo slavno glazbeno mjesto, osim po glazbi, poznato je po tome što je bilo dom jednom od najodvratnijih WC-a na Manhattanu. Nakon što je 2006. godine klub zatvoren, stotine susjeda i dalje su nastavili koristiti ovaj prostor za vršenje nužde.

Festival gorućeg čovjeka, Nevada
Ovaj festival traje tjedan dana i slavi umjetnost i slobodu. Dobro, svi su uglavnom - goli. Iako nemamo ništa protiv nudizma, ipak nam se ne sviđa činjenica da sjedimo na stolcima gdje je prije nas sjedilo stotine golača.

Muzej kanalizacije, Pariz
Ovaj muzej pruža detaljni uvid u funkcioniranje pariškog sustava kanalizacije. Razgled uključuje i uvid u pravu funkcionalnu septičku jamu. Do tog dijela muzeja nos će vam već otupjeti i nećete više osjetiti apsolutno ništa. Pripazite na ninja kornjače koje bi vas mogle napasti.

Muzej kose, Avanos, Turska
Ovaj muzej otvoren je već 30 godina, i do sad je skupio pramenove kose od 16.000 žena. Zidovi i strop su u potpunosti prekriveni kosom, pa se diranje baš i ne preporučuje.

Otok lutaka, Meksiko
Nalazi se skriven unutar kompleksa kanala i do njega vam treba dva sata vožnje brodom. Jednom kada dođete do njega imat ćete prilike „uživati“ u pogledu na stotine lutaka od kojih su mnoge u fazi raspadanja, a neke prepune insekata koji su se ugnjezdili na njima.

Kuća slavnih žohara, Teksas
Gdje drugdje nego u Teksasu? Michael Bohand je specijalist za kontrolu insekata i odgovoran je za ovaj neobičan muzej. Radi se o domu tisućama žohara koji su odjeveni u slavne osobe i povijesne ličnosti.

ijeka Ganges, Indija
Rijeka Ganges okarakterizirana je kao najzagađenija rijeka na svijetu. Sam kontakt s vodom izlaže vas riziku da obolite od neke bolesti koja se prenosi vodom. Zato dva put razmislite prije nego uskočite u čamac.

Ulice Delhija, Indija
Prema WHO-u, Delhi je trenutačno najprljaviji grad na svijetu. Konstantni smog i zagađenje uzrokuju mnoge respiratorne probleme i bolesti.

Štakorski kafić, London
Jeste li ikada zamišljali da podijelite šalicu kave sa štakorom? Niste, e pa počnite razmišljati o tome. Štakorski kafić dom je 18 štakora koji ovdje stalno borave i druže se s gostima kafića. Hm, a mišja groznica?

Plaža Villa Angela, Ohio
Ova plaža je jedna od najzagađenijih na svijetu. More sadrži izrazito visoku razinu bakterija. Mislili ste da su morski psi vaš najveći problem prilikom kupanja? Razmislite opet.

Sedlec Ossuary, Sedlec
Ova kapelica nalazi se točno ispod groblja i ukrašena je sa 40 000 ljudskih lubanja. Cijela kapelica ukrašena je ostacima pokojnika. Higijenski? Mi mislimo da ne.

Grobnica Marilyn Monroe, Los Angeles
Još jedna grobnica gdje je običaj ljubiti spomenik. Ovdje ne da biste dobili dar govora nego da biste dobili sreću u ljubavi. Ili možda herpes. Tko zna, ovisi čiji otisak poljubite.

Međunarodni muzej toaleta, New Delhi
Ovaj muzej izlaže stotine WC-a od kojih neki datiraju od prije 2500 godina prije Krista. Čak izlažu i WC francuskog kralja Luja XIV. Većinu od ovih izložaka možete isprobati. Neka, hvala...

Sve slike pogledajte u našoj galeriji, a prvi dio teksta na ovom linku!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju