Airbnb.com je stranica koja omogučava ljudima širom svijeta da na jednostavan način istražuju i rezerviraju smještaj na jedinstvenim mjestima širom svijeta. Airbnb.com je prerastao u povjerljivu zajednicu u kojoj se nalaze ljudi diljem planeta koji nude smještaj. Na jednostavan način prikazane su slike, opis i cijena smještaja koji odmah možete rezervirati. Bilo da trebate smještaj za jednu noć ili apartman za vikend, dvorac za tjedan ili pak vilu za mjesec dana, sve možete pronaći na ovoj jedinstvenoj stranici.

Za vas smo izdvojili nekoliko najzanimljivijih iz cjelokupne ponude.

Privatni otok na Fiji-u
Jeste li ikad pomislili kako bi bilo super pobjeći na svoj vlastiti otok bez da te itko gnjavi, bez mobitela i interneta? E pa ovo je onda baš otok za vas. Otok Nanuku je mali, predivni rajski otok na kojem je vrijeme stalo. Okružen tirkiznim južnim Pacifikom, obrastao stoljetnim kokosovim stablima Nanuku je otok na kojem možete pobjeći od svakodnevnog stresa i vratiti se prirodi u punom smislu te riječi.

Smješteni ste u bungalovu tipičnom za Fiji područje samo 15 metara od mora, na zapadnom djelu otoka. Lagani morski povjetarac pogled od 180 stupnjeva prema zapadu pružit će vam najspektakularniji zalazak sunca koji ćete pamtiti do kraja života. Mel Gibson je nakon posjete na otoku 2004. godine rekao da je ovo mali dio savršenstva koji nikada neće zaboraviti.

Cijena se kreće od 500 USD po noći u što je uključena oprema za ronjenje, kajak, lokalni vodić, pazikuća te posteljina. Sve ostalo se dodatno naplaćuje.

Kućica na drvu, Quaker St, Lincoln, VT 05443, United States Spavanje u kućici na drvu? Zašto ne? Zašto ne isprobati robinsonski način života pa makar samo na jednu noć? Smještena 20 metara iznad tla u granju drveća nalazi se mala kućica koja će vam pružiti najbolje što jedna kućica na drvu može. Prilaz kućici je osiguran 15 metara dugim drvenim mostom. U “prizemlju” kućice nalazi se jedan udoban krevet, radni stol, police i dnevni boravak. Na katu, da kućica ima i kat, nalazi se pravi “king size” krevet. Vani, spred kućice, nalazi se jaccuzi koji može primiti nekoliko osoba. Sve ovo stajat će vas 142 USD po noći za jednu osobu.

Dvorac, South Stainmore, Kirkby Stephen, CA17, United Kingdom
Izgrađen 1841. godine u Viktorijanskom stilu dvorac je zapravo obiteljska rezidencija koja odiše ljubaznošću i udobnošću, te prijateljskom atmosferom. Smješten na sjeveru Velike Britanije, u seoskom djelu, najbolje ga je posjetiti automobilom. Iz vana okružen prekrasnim engleskim vrtom, a unutra opremljen pravim antiknim namještajem ovaj dvorac jednostavno mami da izvadite mač i počnete se igrati viteza i dama. Cijena je 153 USD po noći za jednu osobu. U cijenu je uključen obilan doručak.

Kuća na brodu, Port de Suffren, Paris, Île-de-France 75015, Fancuska
Pariz je najromantičniji grad na svijetu. A tu romantiku najbolje možete doživjeti u kući na brodu s pogledom na slavni Eiffelov toranj. Riječ je o brodu starom preko 100 godina koji je preinačen u kuću za stanovanje. Prostor nije velik, ipak treba imati na umu da se radi o brodu, ali je opet tako udoban i romantičan. Unutrašnjost odiše klasičnim francuskim stilom koji je spojen s pomorskom tematikom. Vlasnici isto tako žive na brodu, ali vi imate poseban ulaz, posebnu kupaonicu i palubu samo za sebe. Cijena za noćenje po osobi iznosi 146 USD i minimalno odsjedanje je 3 noći.

Kuća u kontejneru, Calle de Forteza, Palma de Mallorca, Balearic Islands 07005, Španjolska
Jeste li se ikad zapitali kako je to živjeti u kontejneru? DA, dobro ste pročitali, živjeti u pravom pravcatom drvenom kontejneru. Kontejneri su izrađeni specijalno za tu namjenu i luksuzno opremljeni. Da si ne bi mislili da je riječ o nekvom skučenom prostoru, nije. Kontejrneri imaju posebnu dnevnu sobu, kupaonicu, spavaću sobu i blagavaonu. I pravi pravcati bazen. Pored kontejnera je prostorna terasa na kojoj se nalaze stol i stolice za uživanje u pogledu ali i pravi roštilja za romantične večere ili druženje s prijateljima. Cijena je 118 USD po osobi za jednu noć.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju