Imate li dan viške u Pragu svakako odaberite turu CurruptToursa koja će vam pokazati „Najbolje od najgoreg“, korupciju prikazanu na zabavni način.

uristi često govore o tome kako vole silaziti s razvikanih turističkih djelova, a ova tura omogućuje upravo to! Osnivač Currupt Toursa je Petr Sourek osnovao je ture kako bi podigao svijest o korupciji i njezinim efektima na društvo. Tvrka tvrdi kako je korpcija u Češkoj proteklih godina u konstantnom porastu, te u šali napominje kako je to čak i dobro za njihOV posao.

Češka je u 2011. Godini zauzela 57. Mjesto na indeksu najkorumpiranijih zemlja Transparency Internationala, uz Namibiju i Saudijsku Arabiju. Prema provedenim anketama, veliki broj čeških menedžera vjeruje kako je korupcija dobar put za "podmazivanje" posla, a Česi pak vjeruju da vlada ne čini dovoljno kako bi je suzbila.

CorruptTour u ponudi ima obilazak raskošnih rezidencija poslovnih ljudi osumnjičenih da su se obogatili sumnjivim poslovima.

Turisti tako u jednoj od tura mogu vidjeti žičaru koja je toliko mnogo koštala koliko je beskorisna ili pak gradski park za čije je uređenje trebalo zaista ogromno bogatstvo.

Uz navedeno, turistima se nudi i razgled vile Ive Rittiga koji je navodno dobio proviziju od svake kupljene karte za javni prijevoz u Pragu. Zanimljiva je i rezidencija bivšeg vlasnika elektropoduzeća CEZ, Martina Romana, koji je osumnjičen da je svojim prijateljima pomogao pobijediti na unosnim javnim natječajima.

Ture također uključuju i poznatu zgradu u kojoj svoje sjedište ima i čak 589 fantomskih kompanija i sveučiliše koje nudi diplomu za svega godinu dana (uz malo financijske motivacije profesorima).

U ponudi su i suveniri, pa tako turisti mogu kupiti majice ili bedževe s logom ture, lažne dionice, lažne mjenice i slično. Stoga, ukoliko trebate ideju za pokretanjem (unosnog) posla u Hrvatskoj, ova tura je dobar početak.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju