Svijet je lopta šarena – jedna je od fraza koje najčešće čujemo. Naš je planet prepun različitih kultura, a kad je riječ o putovanjima, pripadnici svake nacije njima prilaze na različit način. Imajući to na umu, napravljeno je istraživanje, te su dobiveni rezultati otkrili kako su Rusi najsretniji, a Španjolci putnici s najviše prigovora i nezadovoljnika.

Rusija Rusija (Foto: Guliver/Thinkstock)

Istraživanje koje je proveo RewardExpert obuhvatilo je 3,5 milijuna recenzija hotela u 70 raznih zemalja, kako bi pokazalo koje je nacije najteže zadiviti. Ukupno su ocjenjivani pripadnici 83 nacije, a pokazalo se kako su Rusi najzadovoljniji, jer je njih čak 46,16 posto svoj boravak ocjenilo s maksimalnih 5 zvjezdica. Također, pokazali su se i najzahvalnijim putnicima, jer je 1 ili 2 zvjedice dalo tek 4,99 posto Rusa. Nakon njih što se zadovoljstva tiče slijede naši istočni susjedi Srbi, a na treće mjesto plasirali su se Libanonci.

 

Iako su poznati po svojim prekrasnim gradovima, bogatoj povijesti i izobilju sunca, kad je o međunarodnim putovanjima riječ Španjolci su prilično nezadovoljni i vole prigovarati. Među njima je najviše onih koji su svoj boravak ocijenili 1 ili 2 zvjezdice, a istovremeno i najmanje onih koji su dali maksimalnih 5 zvjezdica. Nezadovoljstvo na putu često iskazuju i Irci, a kao treći "komplicirani" putnici pokazali su se Islanđani.

Valencia Valencia (Foto: Thinkstock/Guliver)

Ako se slučajno pitate kakvi su putnici Hrvati, odgovor jekako se držimo zlatne sredine. Naime, prema ovom istraživanju ipak smo se našli u gornjoj polovici, na 28. mjestu. Maksimalni broj zvjezdica dali smo u 42,52 posto recenzija, ali s druge strane, u 8,25 posto slučajeva boravak smo ocijenili s najnižim ocjenama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju