Željni ste romantike i prošlosti? Htjeli biste pobjeći od svakodnevice pa makar na samo jedan dan i osjećati se kao pravi kralj ili kraljica, Opatijska rivijera je idealno mjesto za vas. Voloska, Ika, Ičići i Lovran, Medveja i Mošćenička Draga turistička su središta Opatijske rivijere, a svako mjesto posebno je na svoj način.

Opatija
Fascinantna arhitektura otmjenih vila sa raskošnim parkovima, bogata ugostiteljska i hotelska ponuda čini Opatiju samim srcem Rivijere. Bilo da posjetite Opatiju ljeti ili pak zimi sigurni smo da će vas uvijek oduševiti neki novi detalj kojeg do sad niste bili svjesni. Opatija je poznata i po svojoj wellnes ponudi, a ako trebate mjesto za održavanje konferencije nema idealnijeg mjesta.

Ičići
Pitoreskni, primorski gradić na blagim padinama Učke sa bogatom povješču Ičići su mjesto koje doslovno uplivljava u Kvarner. U Ičićima ćete pronači jednu od najlijepših plaža Kvarnera, a brojne aktivnosti će vam zasigurno ispunti dan.

Ika
Iako nije potrebno puno za prolaz preko Ike, i ona ima svoj dašak. U Iki ćete pronaći malu plažu, nekoliko kafića i po nekima najbolje sendviće na Kvarneru - one u Archies pubu. Ne bi spominjali te sendive da zaista nisu legendarni i poznati od Pule do Crikvenice.

Lovran
Bogata prošlost, dugogodišnja tradicija u turizmu te savršeno očuvana stara gradska jezgra stavljaju Lovran visoko na popis gradova koje svakako morate posjetiti. Koliko grad bio malen ima sve što jedan gost na odmoru može poželjeti. Grad je ime dobio po lovoru koji u izobilju raste u mjestu i okolici. Geografski položaj Lovrana idealan je za jednodnevne izlete do Risnjaka ili do istarske obale.

Moščenička Draga
U početku ribarska lučica Moščenička Draga danas je nezaobilazan dio Opatijske rivijere. Smještena na liticama 178 m iznad mora Moščenica pruža savršeni pogled na Kvarner. Pomalo odvojena od svijeta ukrast će vam srce svojom mediteranskom arhitekturom, tradicijom, poviješću i ribarstvom. Ako želite pobjeći od svijeta i zaboraviti na sve Moščenička Draga je mjesto koje vam svakako preporučujemo.

Medveja
Svega nekoliko kilometara udaljena od Lovrana, Medveja je odredište brojih turista, ali i lokalaca u potrazi za mjestom na predivnim plažama. U Medveji se nalazi i kamp, tako da svi oni željni kampiranja mogu pronaći mjesto za sebe.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju