Hrvatska je popularno kao i “Destinacja 1000 otoka” ima jednu od najrazvedenijih obala na planeti. Sa preko 1800 otoka, otočića i hridi nudi nezaboravno iskustvo za sve romantičare željne odmora. Ovo je naš TOP 5 najromantičnijih otoka Lijepe naše.

1. Silba
Jedan od hrvatskih otoka na koji neće moći povesti svojeg limenog ljubimca nudi nezaboravno romantično iskustvo tokom cijele godine. Zbog predivnih “osamljenih” plaža i kristalno čistog mora našao se na vrhu naše ljestvice.

2. Otok Galešnjak
Otok Galešnjak proglašen je najlijepšim srcolikom otokom na svijetu. Popularno se naziva i otokom ljubavi, a njegov oblik je otkrio Napoleonov kartograf u 19. stoljeću.

3. Otok Lopud
Lopud se nalazi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i dio je elafitskog otocja poznat po svojoj netaknutoj prirodi i nezaboravnim plažama. Uz otok su vezane brojne legende koje će vas zasigurno zaintrigirati na vašem romantičnom putovanju.

4. Otočić Visovac
Visovac je najpoznatiji riječni otok u Hrvatskoj, a nalazi se u Šibensko-kninskoj županiji na rijeci Krki. Smješten u srcu Nacionalnog parka svake godine posjeti ga tisuće turista u potrazi za romantikom. Na njemu se nalazi crkva i samostan te je idealan odabir ukoliko trebate odmor od gradske vreve.

5. Otok Krk
Krk je savršeni za vas ukoliko tražite otok dovoljno mali da ga možete obići biciklom, a opet dovoljno veliki da se na njemu izgubite. Njegove predivne plaže, šume i brežuljci osigurati će vam odmor vrijedan spomena.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju