Prvo mjesto
, između 17 atraktivnih destinacija na svijetu koje bi svaki putnik trebao posjetiti, prema anketi turističkog portala Travel and Leisure, zauzela je upravo naša zemlja.

Portal je prošlog tjedna objavio anketu za naj destinaciju 2016. godine. Rezultati, koji su donijeli sjajne vijesti za Hrvatsku, objavljeni su danas. Hrvatska je tako dobila čak 28 posto glasova čitatelja uglednog portala, dok je na drugom mjestu Portugal s 24 posto, a treći je Pittsburgh.

"S fantastičnom hranom i vinom, obiljem povijesnih lokaliteta, i bijelim plažama, Hrvatska ima ponešto za svakog putnika"' tvrde urednici ovog portala. Isti upozoravaju da je Lijepa naša postala iznimno popularna nakon što se u njoj počela snimati megapopularna serija 'Igre prijestolja', a svim zainteresiranima savjetuju da obavezno posjete gradove Dubrovnik, Split i Šibenik.

> Najljepše od Hrvatske: S razlogom Rastoke zovu "malim Plitvicama"!

Od europskih prijedloga našli su se i Mallorca, talijanski otok Ischia, svevremenski Pariz, zapanjujući Island te Portugal, koji je gotovo čitavo vrijeme trajanja ankete bio u vodstvu.

Među uredničkim prijedlozima našla se čarobna Kanada, zadivljujući Havaji, glavni grad Sjedinjenih Američkih Država i američki nacionalni parkovi.

Ljubitelji tematskih parkova svakako bi trebali posjetiti Orlando na Floridi, a portal preporučuje i američki grad Pittsburg, koji posljednjih godina doživljava apsolutnu revitalizaciju među osobama mlađim od 35 godina.

> Lunjski maslinici: Otok Pag dom je najstarije masline na svijetu

Na koncu čitatelji su mogli glasati i za tajanstveni Mexico City te Rio de Janeiro, prekrasni Novi Zeland, te egzotični Singapur i Južnu Koreju.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju