1. Proteini bez hormona

Mušku potenciju jačaju proteini poput govedine, svinjetine, jaja i ribe. Dakako, ove će namirnice imati željenog efekta samo ako se možete dočepati proizvoda koje su uzgajani i proizvedeni na organski način, odnosno bez dodataka hormona, antibiotika i kemikalija.

2. Orašasti plodovi i koštice

Orasi, bademi i bućine koštice odlični su saveznici muškog libida. Naime, riječ je o namirnicama bogatima omega 3 masnim kiselinama i mineralom cinkom koji je zadužen za uravnoteživanje količine testosterona u organizmu, proizvodnju spermija te zdravlje prostate.

3 Zeleno povrće
Jedite zelenu salatu, blitvu, špinat, brokulu i drugo zeleno povrće bogato vitaminom C jer ono sprečava grušanje spermija i osigurava bolju pokretljivost ovih muških spolnih stanica.

Uz ručak ne zaboravite niti na salatu od domaćeg kiselog zelja. U procesu prirodnog kiseljenja povrća, odnosno fermentacije dolazi do stvaranja konjugirane masne kiseline koja je povezana s boljom plodnošću muškaraca.


4.  Avokado
Ovo tropsko voće što potječe iz Srednje i Južne Amerike saveznik je svakog potentnog muškarca. Ono je navodno prirodni lijek protiv erektilne disfunkcije, a drevni su ga Asteci čak nazivali i - čuvarom testisa.

5. Uzbudljiva pića
Studije su pokazale da se muškarci koji piju barem jednu šalicu kave dnevno definiraju seksualno aktivnijima od onih koji to ne čine. Glavni 'krivac' je, dakako, kofein koji razbuđuje baš SVE stanice u organizmu. Ipak, budite umjereni u ispijanj,u jer previše kofeina može preusmjeriti vašu želju na više različitih područja.

Neki stručnjaci preporučuju i ispijanje biljnog napitka od ginsenga, jer je ova biljka poznati pojačivač seksualnog uzbuđenja kod muškaraca, te unapređuje kvalitetu i broj spermija.
 
Sve slike pogledajte u našoj galeriji...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju