Juha od bika

"Jak poput bika" izraz je koji privlači mnoge ljubitelje ove životinje poznate po ludom temperamentu. Na južnoazijskom području ova se juha radi od luka, mrkve, i spolnih organa bika, koji navodno imaju jaka afrodizijačka svojstva. Iako zvuči opako, ova juha je zapravo prilično „pitoma“ i fina, a tko zna, možda i od vas napravi životinju u krevetu!


Fugu riba
More nudi mnoštvo afrodizijaka, a među njima se našla i nadaleko poznata i smrtonosna riba fugu. Kao što je poznato, za njenu obradu i spremanje morate biti posebno obučeni, jer u protivnom oni koji ribu naruče neće dobro završiti, s obzirom da je fugu prepuna toksina. Ipak, kad se spremi kako treba, jedna od značajki je i da za vrijeme konzumacije osjećate lagane trnce na jeziku i obrazima. Navodno baš ti trnci potiču dobro seksualno raspoloženje.


Kobra
Kad smo već pomislili kako je fugu najopasnija životinja ovdje, evo nam i kobre. Čini se kako najčudniji afrodizijaci dolaze od opasnih životinja. Posebna stvar je slučaj kobre, za čije se meso vjeruje kako poboljšava seks. Ako je već želite jesti, budite sigurni da je dobro skuhana i pripremljena, a ako vam se ne jede zmijsko meso, probajte neka pića koja sadrže krv ove opasne otrovnice.

Španjolska mušica
Neki ljudi spremni su učiniti sve za ljubav, pa će tako pojesti i potencijalno smrtonosnu stvar koja vas čini nadutima, uzrokuje svrbež i još dosta gadnih stvari. Španjolska mušica se povijesno smatra nečim što može stimulirati libido. Ona zapravo i nije mušica, već buba, koja sadrži kantaridin, koji je opasan u većim količinama. Prekomjerna doza može izazvati groznicu, napadaje, a u konačnici i smrt, tako da bi bilo pametno biti oprezan!


Magareće mlijeko
Ovaj afrodizijak ima jako dugačku povijest, a potječe još iz vremena starih Rimljana. Žene koje bi se okupale u magarećem mlijeku, tvrdile su da su osjećale djelovanje koje se manifestiralo jakim seksualnim uzbuđenjem, dok su muškarci bili uvjereni kako im magareće mlijeko povećava muškost! Legenda tako kaže kako se Neronova supruga kupala u magarećem mlijeku kako bi povećala strasti u krevetu. Tko zna, možda bi bilo bolje da je i njen suprug koristio ovu kupku, pa bi poštedio Rim velikog požara…

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju