Iskoristite sustav tramvajskih linija kako biste razgledali grad

San Francisco ima tri tramvajske linije koje se kreću po strmim ulicama. Sustav se je počeo koristiti prije stotinu godina, u početku je služio kao prigradski javni prijevoz, a danas ga uglavnom koriste turisti. Linije koje se kreću po ulicama Embarcadero i Market su najbolje za najljepši pogled na grad.

Izlet na Alcatraz
Alcatraz je definitivno najpoznatiji zatvor na svijetu, toliko puta opjevan i oplakan u Hoolywoodskim filmovima, a njemu su „stolovali“ neki od najpoznatijih kriminalaca na svijetu poput Al Capona i Bird Mana. Zatvor je zatvoren prije 40 godina, te je danas pretvoren u atrakciju koju godišnje posjeti preko milijun turista.


Ravnopravnost
San Francisko je glavni grad gay populacije u SAD-u, te se u njemu nalazi najveći broj pripadnika gay orijentacije. Zbog toga je i zavrijedio titulu najliberalnijeg grada u SAD-u. Na ulicama bezbrižno šeću istospolni parovi držeći se za ruke, a svi se kunu da je tamo daleko  najbolja fešta.

Posjetite jedinstveni „speakeasy“
Tijekom prohibicije u ranim 20-tim godinama prošlog stoljeća, ilegalni „speakeasy“ bili su jedina mjesta gdje ste se mogli opustiti uz čašicu žestice ili koktela. Tako je kavana Dan imala podrumski dio u koji je bio smješten bar koji su mogli koristiti samo gosti s pozivnicom. Danas je kavana otvorena, a u funkciji je i podzemni dio u kojem se poslužuje samo alkohol. Pravo mjesto za doći u kontakt sa šarenom povijesti grada.

Posjetite Twin Peaks
Nakon planine Davidson, Twin Peaks sa svojih 281 metara visine pruža najbolji pogled na grad. Bez problema se možete pješice popeti do vidikovca, dok ljenčine mogu uzeti taksi koji će ih odvesti sve do vrha.

Posjetite Exploratorium
Tijekom kišnih dana Exploratorium je najbolja opcija za malo zabave pod krovom. Konstruiran prvenstveno da služi kao laboratorij, pravo je mjesto na kojem možete saznati kako funkcionira svijet oko vas.

Južno od ulice Market
Ovaj dio grada nazivaju SoMa i danas se u njemu nalaze najbolji restorani i klubovi u San Franciscu. Uz klubove i restorane nalaze se i trgovine nekih od najpoznatijih dizajnera, a kad se umorite - odmor možete potražiti u predivnom parku.

Musee Mecanique
San Francisco je grad u kojem na svakom koraku možete pronaći neki djelić njegove bogate povijesti. Tako i Musee Mecanique. Radi se zapravo o igraonici kakve su postojale prije stotinu godina i u kojoj se nalaze aparati za igru koje pokreću kovanice.

Most Golden Gate
Gigantska struktura Golden Gatea je uvijek impozantan prizor. Preko njega u svako doba dana i noći možete autom, biciklom ili pješice. U njegovoj neposrednoj blizini nalazi se Golden Gate park u kojem možete pronaći savršena mjesta za piknik, vrtove, kao i muzeje.

Muir Woods spomenik prirode
Ako ste ikada poželjeli vidjeti goleme sekvoje iz neposredne blizine onda je ovaj spomenik prirode pravo mjesto za vas. Vjerujte nam, nigdje se nećete osjećati manjim nego ovdje ispod 150 metara visokih stabala.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju