Ako ste ikada htjeli spavati u Boeingu 727, tromotornom zrakoplovu uskog trupa i srednjeg doleta to možete učiniti u Kostarici. Najzelenija zemlja na svijetu čiji su krajolici vrijedni pozornosti nudi pregršt razloga za posjet.

Ne dobijete li od silnih ljepota osjećaj kao da hodate par centimetara iznad zemlje, to možete iskusiti između Tihog oceana i Nacionalni park Manuel Antonio. Na 15 metara od tla u vintage avionu koji je prvi put poletio 1963. godine gosti se osjećaju kao da spavaju među krošnjama drveća.

Hotel Boeing - 3 Hotel Boeing - 3 (Foto: Profimedia.hr)

Vlasnici su napušteni avion spasili od propadanja na aerodromu San Jose i smjestili u kostarikansku džunglu. Nakon popriličnih zahvata oko restauracije i uređenja interijera prenamijenjen je u apartman s dvije spavaće sobe, kupaonicom i kuhinjom. Možete očekivati minimalistički ručno rađen drveni namještaj, kao i dobru klimatizaciju. Susjedi će vam biti majmuni i ljenivci kojima možete poželjeti dobro jutro ugledate li ih na okolnim granama. Cijena noćenja kreće se od oko 3 tisuće kuna.

> Putovanje u Kostariku koje je (ne)ugodno iznenadilo Darku iz Samobora

Vrijedi posjetiti i Manuel Antonio, najmanji kostarikanski nacionalni park koji ima veliku raznolikost biljnog i životinjskog svijeta, a posjetitelje privlače i četiri plaže s karakterističnim svijetlim pijeskom unutar njegovih granica.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju