Kremast i osvježavajuć tiramisu frappuccino najbolje je poslužiti uz pokoju piškotu i prepustiti se uživanju u lijenom poslijepodnevu.
Za bolje raspoloženje ili opuštanje dodajte i nekoliko kapi likera od kave. Možete ga zamijeniti rumom, likerom od lješnjaka ili badema koji će se također odlično složiti s čokoladom i sladoledom.
Sastojci za tiramisu frappucino:
100 ml hladne jake kave
100 ml punomasnog mlijeka
50 ml likera od kave (Kahlua)
2 žlice mascarponea
2 piškote
2 žlice čokoladnog sirupa
1 šalica usitnjenog leda
2 velike žlice sladoleda od kave ili vanilije
2 gorke čokolade
Priprema:
1. Izblendajte kavu, mlijeko, liker, mascarpone i usitnjeni led.
2. Ulijte u visoke čaše.
3. Dodajte po kuglicu sladoleda u svaku čašu.
4. Posipajte ribanom čokoladom i prelijte sirupom.
5. Poslužite s piškotama.