Čim smo čuli za ovi vijest, uzviknuli smo: "Sjajno!", jer nakon pivske fontane u susjednoj nam Sloveniji, koja doduše i nije baš jeftina, u Italiji je otvorena vinska fontana, na kojoj se možete napiti, potpuno besplatno!

Grad Caldari di Ortona u talijanskoj regiji Abruzzo (nalazi se na sredini Čizme) još od svog postanka dražesno je i prekrasno mjesto. Ujedno se nalazi i na poznatoj hodočasničkoj ruti (ruta apostola Tome) koja obiluje prekrasnom prirodom i vinogradima.

Nedavno je grad tako predstavio nešto nakon čega više ljudi ne kažu 'mogao bih otići tamo', već 'odvedite me čim prije'. Radi se o fontani koju ćete naći posjetite li Caldari, i to ne bilo kakvoj fontani, već vinskoj fontani koja će vrlo vjerojatno privući ogroman broj znatiželjnika. Naime, specifičnost fontane, osim činjenice da je prva takva na svijetu, jest to da radi od 0 – 24, a vino toči potpuno besplatno, pa možete uživati u nektaru koliko vas volja.

Fontana je smještena u vinogradu Dora Sarchese i otvorena je za sve putnike, koji su pozvani probati čašu vina. Naravno, nitko vam ne brani popiti i više, ali nemojte samo izaći četveronoške iz vinograda.

 

A photo posted by Dora Sarchese (@dora_sarchese) on


Ona je zajednički projekt vinograda i neprofitne organizacije koja čuva hodočasničku rutu i napravljena je kako svi oni koji prolaze tim putem ne bi ostali žedni. No naravno, nitko vam ne brani ni doći tamo, ako ne hodočastite, samo, držite se one, kako valja u svemu biti umjeren.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju