Naravno, a tko bi ga drugi i gradio nego Talijani? Teško da tematski park posvećen hrani zaslužuje više neka druga zemlja, od one čija je kuhinja obogatila gotovo svaki dio zemaljske kugle!

Obožavatelji pašte, pizze i ostalih talijanskih jela i delicija uskoro će doći na svoje. Naime, 15. studenog u Bologni, svoja vrata otvorit će prvi tematski park posvećen hrani na svijetu, FICO Eataly World.

Na gotovo 10 tisuća kvadratnih metara naći će se zabavni park, tržnica, radionice, 25 restorana, a sve je naravno posvećeno – hrani. Prvenstveni je cilj posjetitelje ipak naučiti nešto o hrani, pa će se ovdje moći brati voće, praviti med, ali i učiti skuhati kako ona najjednostavnija, tako i prilično zahtjevna jela.

Biti će se ovdje i nekoliko štala s kravama, svinjama, ovcama i kozama, a uz Eataly World Talijani promovirati lokalnu gastronomiju i ekološku održivost.

Ukupna investicija iznosi preko 100 milijuna Eura, a izgradnju pomažu i neki od najpoznatijih talijanskih proizvođača, kao naprimjer, Lavazza. Posjetitelji će u parku imati na raspolaganju bicikle s košarom, a za goste koji će doći iz udaljenijih krajeva tu je hotel.

Najbolja stvar u svemu ovome je što će ulaz biti potpuno besplatan, a investitori očekuju milijunsku posjetu već u prvoj godini poslovanja. Inače, ako vas je priča zainteresirala i željeli bi probati proizvode koje nudi Eataly, preporučamo izlet u obližnji Trst gdje ćete naći ovo carstvo hrane.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju