Tajna večera (Secret Dinner Party) je projekt chefice Filipe Sorko koji je dosad održan u nekoliko hrvatskih gradova. Glavna mu je ideja zaljubljenicima u hranu ponuditi novo kulinarsko iskustvo te iznenaditi sva osjetila.

Gosti na tajnoj večeri ne znaju što će jesti, gdje će objedovati i s kim će se družiti zbog čega se ovaj projekt pretvara u neponovljivo gastronomsko iskustvo. Na tajnu večeru mogu doći samo odabrani koji su dobili specijalnu pozivnicu. Ona ne otkriva točnu lokaciju niti jelovnik, već samo mjesto gdje će se gosti okupiti i opću temu što doprinosi uzbuđenju i tajnosti samog projekta.

Naša blogerica Barbara s bloga Foodiona imala je priliku prisustvovati takvom događanju u Zagrebu koji se održao prije nekoliko dana, a gdje se služio glamurozan jelovnik posuđen s nekoliko slavnih holivudskih tuluma.

Odabrani gosti tako su mogli uživati u hladnoj juhi od celera i jabuka koji se služio na Oscarima 2007. godine, Zlatnoglobusnim hamburgerima (Golden Globes Burgers) s ovogodišnje dodjele nagrada Američke akademije, kao i u sporo kuhanom brisketu u crvenom vinu. Dakako, sve je bilo popraćeno s odabranim vinima i atraktivno dekoriranim slasticama.

U YouTube videu Barbare iz Foodione pogledajte kako je izgledala prva Tajna večera u Zagrebu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju