I dok se sljemenska žičara čeka, čeka, a nikako da se dočeka, Švicarci su nedavno u pogon pustili žičaru koja se doslovno nalazi u oblacima. Naravno, ova će vijest ponajprije oduševiti skijaše, posebno one koji si mogu priuštiti odmor na švicarskim skijalištima.

Listopad lagano prolazi, što znači da će se uskoro početi pričati o uživanju u zimskim radostima i početku skijaške sezone. Prva sreća dočekat će one koji skijaju u Švicarskoj, s obzirom na to da je kompleks Klein Matterhorn dobio – žičaru u oblacima.

Matterhorn - 1 Matterhorn - 1 (Foto: Getty Images)

Smješten u kantonu Valais u južnoj Švicarskoj, u blizini grada Zermatta, Klein Matterhorn najviša je točka Starog Kontinenta do koje se može stići žičarom. Inače, ovdje turizam nije jak samo zimi, već cijele godine, jer koliko god da ima kilometara skijaških staza, za njima ništa ne zaostaju ni one pješačke. A s novom žičarom stvari su samo podignute na još višu razinu.

Vožnja je dugačka gotovo 900 metara jer počinje s visine od 2923 metra te vas vodi do 3821 metara visoke planinske stanice. Vrijeme koje vam je potrebno za prijevoz iznosi 9 minuta, a žičara na sat može prevesti 2000 ljudi. Od ukupno 25 kabina, četiri imaju poseban pod, koji će vam u jednom trenutku vožnje omogućiti da vidite – ispod sebe. Ništa čudno, ako znamo da dizajn kabina potpisuje slavna talijanska tvrtka Pininfarina.

Matterhorn - 2 Matterhorn - 2 (Foto: Getty Images)

Naravno, karta baš i nije jeftina te ćete put na vrh i uživanje u panorami platiti 100 franaka, a kupovina je moguća online ili na licu mjesta. U svakom slučaju, ako ste zainteresirani, dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju